Burokėlių salotos pagal Ottolenghi
Šios salotos yra visiškas gėris, ir aš tikrai jums iš visos širdies rekomenduoju jas pasigaminti. Tiesa, prireiks vieno neįprasto ingrediento – sūdytų (marinuotų) citrinų. Lietuvoje jų pirkti nemačiau…. Bet gal jau atsirado?? Jei tik galite, nusipirkite ekologiškų citrinų ir pasigaminkite šių marinuotų citrinų stiklainėlį patys. Jos gali stovėti ilgai, o panaudosite jas tikrai daugelyje Artimųjų Rytų patiekalų. Patys nustebsite, kokie nauji horizontai jums atsivers tų citrinų įdėjus į patiekalus…
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite apie 45-60 minučių (kepimo laikas priklauso ir nuo burokėlių dydžio, ir nuo rūšies), kol burokėliai bus visiškai minkšti. Atvėsinkite, nulupkite odeles ir supjaustykite apie 0,5cm storumo riekelėmis. Sudėkite nurokėlius į didelį dubenį
  2. Alyvuogių aliejų įkaitinkite nedidelėje keptuvėje ir suberkite kumino sėklas. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol sėklos ims sproginėti. Šį karštą aliejų supilkite ant burokėlių, ten pat suberkite pjaustytus svogūnus, susmulkintas marinuotas citrinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite krapus ir įberkite apie 1 šaukštelį druskos bei įberkite pipirų. Viską gerai sumaišykite.
  3. Sumaišykite nedideliame dubenėlyje jogurtą ir tachini, ir šios masės įdėkite į burokėlius. Labai lengvai pamaišykite (nesistenkite, kad viskas gerai pasiskirstytų, tegul lieka salotos margos), ir patiekite.
Pastabos

*kaip sūsyti (marinuoti) citrinas esu aprašiusi savo knygoje „Izraelio virtuvė”. Receptas ypač paprastas – teprireiks citrinų ir daug druskos. Receptą taip pat galite susirasti ir internete… 

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Simple”