Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek pašlakstyti kepant)
- 2 raudonieji svogūnai supjaustyti
- 2 šaukšteliai kuminų
- 2 indeliai konservuotų avinžirnių (po 400g)
- 500 g burokėlių (šviežių, sutarkuotų burokine tarka)
- 100 g džiūvėsių
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas tahini
- druskos, pipirų, čili pipirų
Patiekti
- 1 stiklinė jogurto
- 1 šaukštas tahini
- 1 skiltelė česnako (sutarkuota)
- citrinos sulčių
- druskos, čili pipirų
- rukolų
- duonos paplotėlių (geriausia - pitų)
Ingredientai
Patiekti
|
|
Procesas
- Keptuvėje apkepinkite svogūnus, kol jie suminkštės, bet nespės apskrusti. Suberkite kuminus ir dar pakepinkite maišydami. Palaukit kol truputį atvės. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimu), didelę skardą išklokite pergamientiniu popierium.
- Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite nusausintus avinžirnius, ⅔ kiekio sutarkuotų burokėlių, apkepintus svogūnus, suberkite džiūvėsius, sudėkite tahini, kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir čili. Smulkinkite viską iki rupios konsistencijos. Perdėkite masę į dubenį ir įmaišykite atidėtus tarkuotus burokėlius.
- Suformuokite graikinio riešuto didumo rutuliukus ir sudėkite juos į paruoštą kepimo skardą (aš naudoju ingredientams matuoti skirtą šaukštą, kad rutuliukai būtų vienodo dydžio). Pašlakstykite rutulius aliejumi ir kepkite apie 25min, kol sutvirtės ir gražiai apskrus.
- Kol falafeliai kepa - sumaišykite jogurtą su tahini, česnakais, citrinos sultimis, pagardinkite druska, čili pipirais. Pašildykite duonos paplotėlius (keptuvėje, orkaitėje arba ant grilio). Patiekite falafelius su pašildytais duonos paplotėliais, jogurtiniu tahini padažu, su rukolos lapeliais ir mėgstamomis marinuotomis daržovėmis.
Pastabos