Burokėlių carpaccio
Lengvas užkandis, tinkantis visais metų laikais. Sezono metu galite naudoti ir šviežius, jaunus, termiškai neapdorotus burokėlius
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas Pasyvus laikas
5min 60min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas Pasyvus laikas
5min 60min
Ingredientai
Procesas
  1. Burokėlius nuplaukit, nusausinkit, aptepkit iš visų pusių aliejumi, susukit į aliuminio foliją ir kepkite 200C orkaitėje, kol bus visiškai minkšti (patikrinkite peiliu). Palaukite kol šiek tiek atvės, tada nulupkite odeles, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve, uždengtame inde, kol prireiks (galite šį darbą pasidaryti likus 1-3 dienom iki renginio).
  2. Likus maždaug 4 valandom iki vakarienės, burokėlius supjaustykite mandolina kuo plonesnėmis juostelėmis (apie 0,5mm). Tas juosteles galite sudėlioti (taip, kad dalinai viena juostyelė uždengtų kitą) į serviravimo lėkštes, arba į didesnę lėkštę ar kepimo skardą. Viską pašlakstykite balzamiko actu, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje.
  3. Prieš pat patiekiant pabarstykite burokėlius sūdytos citrinos kubeliais, granatų sėklomis, riešutais, ožkų sūriu, papuoškite rukolomis ir viską pašlakstykite aluvuogių aliejumi bei užberkite trupučiu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.