Print Recipe
Bulvės ir šparaginės pupelės su jogurto padažu ir riešutais
Šventinis garnyras arba vegetariška greita vidurio savaitės vakarienė.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurtiniam užpilui
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurtiniam užpilui
Procesas
  1. Nuskustas bulves išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, apie 20 minučių, arba kol jos bus visiškai minkštos. Nusausinkit, ir kai šiek tiek pravės, supjaustykite apie kąsnio didumo gabalėliais. Kol bulvės verda, išvirkite šparagines pupeles (kad jos išliktų skaisčiai žalios, sudėkite pupeles į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug po 1-2 minučių išgriebkite ir iškart panardinkite į dubenį ledinio vandens, kad tuoj pat nustotų virę ir išlaikytų skaisčiai žalią spalvą). Jei pupelės vis dar nėra minkštos (šiam užkandžiui jos gali išlikti švelniai traškios), galite pabaigti virti dar kelias minutes, išėmę pupeles iš šalto vandens ir įdėję atgal į verdantį vandenį. Nusausinkite pupeles ir supjaustykite apie 4cm dydžio gabalėliais.
  2. Iš nurodytų ingredientų sumaišykite padažą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Dubenyje sumaišykite bulves, pupeles, suberkite lazdyno riešutus, pasmulkintas prieskonines žoles, užpilkite padažu ir viską gerai išmaišykite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, Around the table

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *