Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 400 g bulvių
- 500 g šparaginių pupelių
- 60 g lazdyno riešutų (paskrudintų ir pasmulkintų)
- sauja žalių kalendrų lapelių
- sauja mėtų lapelių
Jogurtiniam užpilui
- 1 šaukštelis su kaupu Dijon garstyčių
- 3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai balto vyno acto
- 1 šaukštas graikiško natūralaus jogurto
- druskos, pipirų
Ingredientai
Jogurtiniam užpilui
|
|
Procesas
- Nuskustas bulves išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, apie 20 minučių, arba kol jos bus visiškai minkštos. Nusausinkit, ir kai šiek tiek pravės, supjaustykite apie kąsnio didumo gabalėliais. Kol bulvės verda, išvirkite šparagines pupeles (kad jos išliktų skaisčiai žalios, sudėkite pupeles į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug po 1-2 minučių išgriebkite ir iškart panardinkite į dubenį ledinio vandens, kad tuoj pat nustotų virę ir išlaikytų skaisčiai žalią spalvą). Jei pupelės vis dar nėra minkštos (šiam užkandžiui jos gali išlikti švelniai traškios), galite pabaigti virti dar kelias minutes, išėmę pupeles iš šalto vandens ir įdėję atgal į verdantį vandenį. Nusausinkite pupeles ir supjaustykite apie 4cm dydžio gabalėliais.
- Iš nurodytų ingredientų sumaišykite padažą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Dubenyje sumaišykite bulves, pupeles, suberkite lazdyno riešutus, pasmulkintas prieskonines žoles, užpilkite padažu ir viską gerai išmaišykite.
Pastabos