Bulguro ir pomidorų troškinys su keptais baklažanais ir jogurtu
Sptus vegetariškas skaldytų kviečių ir pomidorų patiekalas su baklažanais ir jogurto padažu
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Baklažanams:
Bulguro ir pomidorų troškiniui
Jogurtiniam padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų ir rankomis gerai išmaišykite, kad pilnai pasidengtų šiuo mišiniu. Sudėliokite į skardą. Kepkite apie 35-40 min (galite pusiaukelėje apversti), kol baklažanai gražiai karamelizuosis.
  2. Puode storesniu dugnu (arba gilesnėje keptuvėje, turinčioje dangtį) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus (kol visiškai suminkštės, karamelizuosis, apie 8 min). Suberkite česnakus ir kvapiuosius pipirus ir dar minutę pakepinkit. Sudėkite cherry pomidorus ir bulvių trintuve sutraiškykite juos puode. Įmaišykit pomidorų pastą, įpilkite 400ml karšto vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies 12 min. Sudėkite bulgurą (jo nereikia nei mirkyti, nei plauti), viską sumaišykite, nuimkite puodą nuo kaitros ir palikite 20 minučių brinkti uždengtame puode. Per tą laiką kruopos turėtų sugerti visą skystį.
  3. Pasigaminkite jogurto padažą – visus ingredientus sumaišykite.
  4. Patiekite bulguro ir pomidorų troškinį karštą, ant jo dėkite keptus baklažanus ir patiekite su jogurto padažu.
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi, Simple