Šokoladinė klasika: minkšti šokoladinio pyrago gabalėliai su riešutais. Skanūs visomis progomis, patiekti galite su ledais ar vaniliniu padažu.
Labai maža porcija, vos 4 žmonėms 🙂
30griešutų(aš naudojau macadamia, tiks graikiniai, karijų)
Procesas
Įkaitinkite orkaitę iki 160C.
Pasiruoškite mažą kvadratinę kepimo skardelę (18cm): patepkite dugną sviestu ir lengvai pabarstykite miltais.
Nedideliame inde, įstatytame virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu. Palikite lengvai atvėsti (temperatūra tur būti apie 45C).
Kiaušinius plakite kartu su cukrumi iki labai purių putų (bent 8-10 minučių). Nustatykite vidutinį plakimo greitį ir nenustojant plakti plona srovele supilkite į kiaušinių masę šokolado tirpinį. Neplakite pernelyg ilgai, kad kiaušiniai neprarastų purumo.
Mentele labai atsargiai įmaišykite į šią masę miltus ir riešutus.
Supilkite į paruoštą kepimo skardelę.
Kepkite 25-30 minučių. Atvėsinkite, tada supjaustykite kvadratais.