Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 100 g sviesto
- 120 g juodojo šokolado
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 60 g cukraus
- 40 g miltų
- 30 g riešutų (aš naudojau macadamia, tiks graikiniai, karijų)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Pasiruoškite mažą kvadratinę kepimo skardelę (18cm): patepkite dugną sviestu ir lengvai pabarstykite miltais.
- Nedideliame inde, įstatytame virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu. Palikite lengvai atvėsti (temperatūra tur būti apie 45C).
- Kiaušinius plakite kartu su cukrumi iki labai purių putų (bent 8-10 minučių). Nustatykite vidutinį plakimo greitį ir nenustojant plakti plona srovele supilkite į kiaušinių masę šokolado tirpinį. Neplakite pernelyg ilgai, kad kiaušiniai neprarastų purumo.
- Mentele labai atsargiai įmaišykite į šią masę miltus ir riešutus. Supilkite į paruoštą kepimo skardelę. Kepkite 25-30 minučių. Atvėsinkite, tada supjaustykite kvadratais.
Pastabos
Recepto šaltinis - French Patisserie (Ferandi)