Brokolių tabuleh
Gaivios Artimųjų Rytų aromatais dvelkiančios salotos, kuriose pirmu smuiku groja brokoliai
Porcijos
8porc
Laikas
20min
Porcijos
8porc
Laikas
20min
Ingredientai
Procesas
  1. Nupjaukite kietus brokolio koto kraštus. Likusį brokolį labai smulkiai supjaustykite (aš pjausčiau rankomis, bet manau tą darbą kuo puikiausiai būtų atlikęs ir kombainas su S formos peiliu).
  2. Sudėkite brokolius ir visus likusius ingredientus į didelį dubenį, viską sumaišykite. Palikite mažiausiai 5-10 min., kad skoniai susimaišytų, tada paragaukite, ar netrūksta papildomai druskos, rūgšties. Tabuleh turi būti gana rūgščios ir sūrios.
Pastabos

*7 prieskonių mišinys – tipiškas Libano virtuvės pagardas. Jį nesunku pasigaminti patiems:

1 šaukštas maltų kvapiųjų pipirų, 1 šaukštas maltų kalendrų, 1 šaukštas malto cinamono, 1 ½ šaukštelio grūstų juodųjų pipirų, 1 ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių, 1 ½ šaukštelio maltų kuminų, 1 ½ šaukštelio maltų muškatų