Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 brokolio galva (didelė)
- 2 pomidorai (gerai prinokę), supjaustyti 5mm kubeliais
- 1 pundelis petražolių (labai smulkiai sukapotų)
- 1 saujelė šviežių mėtų lapelių (susmulkintų)
- 75 ml citrinų sulčių
- 150 ml Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis 7 prieskonių mišinio* (arba Baharat mišinio)
- 4 svogūno laiškai (susmulkinti)
- ½ šaukštelio druskos
Ingredientai
|
|
Procesas
- Nupjaukite kietus brokolio koto kraštus. Likusį brokolį labai smulkiai supjaustykite (aš pjausčiau rankomis, bet manau tą darbą kuo puikiausiai būtų atlikęs ir kombainas su S formos peiliu).
- Sudėkite brokolius ir visus likusius ingredientus į didelį dubenį, viską sumaišykite. Palikite mažiausiai 5-10 min., kad skoniai susimaišytų, tada paragaukite, ar netrūksta papildomai druskos, rūgšties. Tabuleh turi būti gana rūgščios ir sūrios.
Pastabos
*7 prieskonių mišinys - tipiškas Libano virtuvės pagardas. Jį nesunku pasigaminti patiems:
1 šaukštas maltų kvapiųjų pipirų, 1 šaukštas maltų kalendrų, 1 šaukštas malto cinamono, 1 ½ šaukštelio grūstų juodųjų pipirų, 1 ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių, 1 ½ šaukštelio maltų kuminų, 1 ½ šaukštelio maltų muškatų