Print Recipe
Braškių putėsių tortas
Tai prancūziškojo fraisier torto versija su migdoliniais biskvitais ir lengvučiais braškių putėsiais. Nuostabus gaivinantis tortas vidurvasariui švęsti
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Migdoliniams biskvitams
Braškių putėsiams
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Migdoliniams biskvitams
Braškių putėsiams
Procesas
  1. Visi ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros. Dvi kepimo formas su nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną). Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Baltymus su žiupsniu druskos išplakite iki minkštų putų (apie 2-3 min), tada po šaukštą dėkite cukrų, kaskart plakdami tol, kol cukrus ištirps visiškai. Plakite iki standžių putų. Mentele labai atsargiai įmaišykite migdolų miltus ir kvietinius miltus, tik nepermaišykite, kad baltymai neprarastų oro.
  3. Šią masę išpilkite lygiomis dalimis į abi kepimo skardas, Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite. Didesnes braškes, skirtas papuošimui, supjaustykite riekelėmis ir jomis išklokite kepimo formos su vienu esančiu biskvitu sieneles (taip kaip matote nuotraukoje).
  4. Pasigaminkite braškių putėsius: želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens (tik tiek, kad apsemtų miltelius), ir palikite išbrinkti apie 10 min. Braškes sutrinkite blenderiu kartu su citrinos sulimis ir cukrumi iki vientisos masės. Braškes supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite, sudėkite išbrinkusią želatiną. Švelniai pakaitinkite, tik kad sušiltų, ir želatina visiškai ištirptų. Neleiskite jokiais būdais užvirti. Nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
  5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite braškių ir želatinos masę. Šį mišinį supilkite ant biskvito su braškėmis kraštuose. Išlyginkite paviršių, padėkite į šaldytuvą, kol šiek tiek apstings. Tada ant viršaus uždėkite kitą biskvitą, švelniai paspauskite, ir palikite keliomis valandoms (idealu - per naktį) visiškai sustingti. Prieš patiekiant viršų papuoškite morengais ir braškėmis, pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje wypieki

Komentarų apie "Braškių putėsių tortas": 2

  1. Nida:

    Tamara, putėsiams skirtas braškes visas ir sunaudokite putėsiams. Papuošimui – 200g braškių (turėtų pakakti, bet jei norisi tų braškių daugiau- drąsiai dėkite daugiau). Šonams sunaudosite tik didžiausių braškių riekeles, likę tų nupjautų braškių dalys gali keliauti arba į putėsius (nes putėsiams juk visvien trinsite, tad nesvarbu nei forma, nei grožis), arba ant torto viršaus.

  2. Tamara:

    Sveiki, Nida, gal galitėtumėte patikslinti, ar tos braškės formos šonams – čia iš tų 200 g, skirtų papuošimui, ar iš tų 400g, skirtų putėsiams?
    Ačiū

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *