Porcijos |
4vnt |
|
|
*Burokėlius galite tarkuoti arba smulkiai arba stambiai. Stambiai tarkuojant burgeriai bus traškesni, smulkiai – minkštesni, sultingesni. Tokiu atveju prireiks daugiau miltų. Stambiai tarkuojant reikės daugiau kiaušinio.
**Kruopas išvirkite iš vakaro, taip bus lengviau formuoti burgerius. Galite naudoti ir kitokias kruopas, labai tiks ryžiai (ypač raudonieji arba rudieji), taip pat speltų kruopos
Burgerius galite kepti ir orkaitėje, 210C temperatūroje. Išdėliokite juos ant aliejumi patepto pergamentinio popieriaus ir kepkite apie 10-14 minučių, atsargiai apverskite ir kepkite dar tiek pat.
Prisiminkite, kad kuo burgeriai mažesni, tuo lengviau juos apversti:)
Recepto šaltinis – Simply Ancient Grains, Maria Speck