Print Recipe
Baskų sūrio pyragas
Kepant šį pyragą orkaitę reikės įkaitnti kur kas stipriau nei kepant tradicinius čiskeikus. Tikslas - kad viršus mažumėlę apdegtų, kraštai būtų nelygūs, o vidus truputį įdubęs ir nepilnai iškepęs.
Basku surio pyragas
Course Desertai
Virtuvė Ispanijos
Raktažodis kepiniai, tortai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Ispanijos
Raktažodis kepiniai, tortai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Basku surio pyragas
Procesas
  1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 220C (su ventiliavimo funkcija). Išklokite kepimo formą (22cm diametro) trimis dideliais lakštais kepimo popieriaus taip, kad lakštai gerokai išsikištų iš formos kraštų.
  2. Į elektrinio kombaino indą sudėkite kreminį sūrį ir suberkite cukrų. Baltymams plakti skirta šluotele suplakite šią masę kol ji taps vienalytė ir puri. Tada po vieną muškite kiaušinį ir kaskart gerai įplakite į masę. Pabaigoje supilkite grietinėlę, vanilę, ir suplakite tik kol viskas susimaišys. Suberkite persijotus miltus ir dar lėtomis apsukomis paplakite, kol masė taps tiršta ir vienalytė.
  3. Supilkite šią (gana skystą) tešlą į kepimo formą ir pašaukite kepti. po 15 minučių kepimo pasukite formą, kad viršus apdegtų tolygiai, ir toliau kepikite dar apie 10-15 minučių, kol kraštai bus pilnai iškepę, bet pats kepinio vidurys bus šiek tiek žliugsintis. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite valandą atvėsti ant grotelių. Tada padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent parą. Pjaustant patariu pašildyti peilį labai karštame vandenyje ir po kiekvieno atpjovimo švariai peilį nuvalyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *