Ši duona nedaug ką bendro turi su tradicine duona, taip ji tik vadinasi:) Kepiniui naudokite kuo labiau pernokusius, patamsėjusius bananus, tokie saldesni ir minkštesni. Kuo labiau pernokę bananai, tuo mažiau cukraus prireiks. Tačiau jei jūsų bananai nepakankamai pernokę, cukraus kiekį galite ir šiek tiek padidinti. Ši tešlos porcija skirta nedideliam bananų duonos kepaliukui
Porcijos |
riekelių
|
Ingredientai
- 125 g sviesto (minkšto)
- 50 g cukraus (originaliam recepte - 100g)
- 4 bananai (kuo labiau pernokę, viso apie 350g)
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 250 g miltų
- žiupsnis druskos
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 150 g karčiojo juodojo šokolado (susmulkinto peiliu)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Nedidelės kepimo formelės (20x10cm) kraštus ir dugną patepkite trupučiu riebalų ir išklokite kepimo popieriumi.
- Mikseriu arba mediniu šaukštu gerai ištrinkite sviestą kartu su cukrumi, kol masė taps balkšva ir vienalytė. Sudėkite bananus ir kiaušinius kartu su vanile ir viską dar kurį laiką paplakite. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais bei susmulkintu šokoladu. Keliomis porcijomis įmaišykite miltų mišinį į bananų masę, tik jokiais būdais nepermaišykite (svarbu kad neliktų miltų gabalėlių).
- Tašlą suverskite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 1 valandą, arba kol įkišę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą. Išėmę iš orkaitės palaikykite bananų duoną kepimo formoje 5 min., o tada pilnai atvėsinkite ant grotelių. Patiekdami supjaustykite storom riekėm (jas galite dar ir paskrudinti), užtepę trupučiu sviesto.
Pastabos