
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 25 min |
Pasyvus laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 baklažanai (vidutinio dydžio, apie 350g kiekvienas)
- druskos
- 150 g bolivinių balandų dribsnių* (1,5 stiklinės)
- 40 g tarkuoto parmezano sūrio (½ stiklinės)
- grūstų juodųjų pipirų
- 2 kiaušiniai (lengvai suplakti)
- Alyvuogių aliejaus
- 500 g vyšninių pomidorų
- rukolų (patiekti)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Baklažanus supjaustykite įstrižai, maždaug 1,5cm storumo riekėmis. Iš abiejų pusių pabarstykite trupučiu druskos ir palikite apie 10 minučių pastovėti. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašalindami išsiskyrusį skystį.
- Per tą laiką, kol baklažanai stovi, sumaišykite bolivinių balandų dribsnius su tarkuotu parmezano sūriu ir grūstais juodaisiais pipirais, šį mišinį išberkite į didesnę lėkštę, kad būtų patogiau baklažanus apvolioti. Kitoje lėkštėje suplakite kiaušinius.
- Pamirkykite kiekvieną baklažano riekės pusę į kiaušinio plakinį ir iš abiejų pusių apvoliokite bolivinių balandų dribsnių mišinyje, gerai paspausdami, kad kuo daugiau šio mišinio priliptų prie baklažanų.
- Suguldykite taip paruoštus šnicelius į kepimo skardą. Šalia sudėkite ir pomidorus. Pomidorus pabarstykite druska ir pipirais. Viską (pomidorus ir baklažanus) gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 25-30 minučių, arba kol šniceliai taps auksinės spalvos, gerai apskrus. Patiekite baklažanų šnicelius su keptais pomidorais iškart, su šviežiomis rukolomis, jei norite dar galite įdėti po gabalėlį mocarelos sūrio.
Pastabos
*bolivinių balandų dribsnių ieškokite sveikesnio maisto parduotuvėse ir Assorti
Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday Fresh