Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 40 ml aliejaus
- ½ šaukšto garam masala prieskonių
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių
- ½ kg baklažanų (supjaustytų apie 4cm didumo gabalėliais)
- ½ šaukštelio garstyčių sėklų
- ½ šaukštelio kuminų sėklų
- 1 svogūnas (supjaustytas plonomis plunksnelėmis)
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1 šaukštelis imbiero šaknies (susmulkintos)
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse
- ½ indelio kokosų grietinėlės
- druskos, cukraus
- čili pipirų dribsnių (pagal skonį)
- Basmati ryžių virtų (patiekti)
Skrudinti anakardžių riešutai
- 60 ml augalinio aliejaus
- 100 g anakardžių riešutų (neskrudintų)
- 1 šaukštelis garam masala prieskonių
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
Ingredientai
Skrudinti anakardžių riešutai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus aliejaus, garam masala prieskonius bei ciberžoles ir 1 šaukštelį druskos. Sudėkite į dubenį baklažanus ir apvoliokite juos šiuo mišiniu. Sudėkite baklažanus į skardą ir pašaukite kepti 20 min., arba kol baklažanai bus suminkštėję, bet nesuskydę, krašteliai bus apskrudę.
- Kol baklažanai kepa, įkaitinkite puode likusius 2 šaukštus aliejaus ir suberkite garstyčių sėklas ir kuminus. Kai pradės spragsėti, suberkite svogūnus ir kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Suberkite česnakus ir imbierus, pakepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorų pastą, pakepinkite trumpai, tada supilkite konservuotus pomidorus su visu skysčiu. Kepinkite viską apie 5-8 minutes, arba kol masė sutirštės. Indelį, kuriame buvo pomidorai, iki pusės pripildykite vandeniu ir supilkite į puodą, kartu supilkite ir kokosų grietinėlę. Įberkite cukraus, druskos, čili pipirų dribsnių, užvirinkite. Kai baklažanai jau bus iškepę, į puodą sudėkite ir apkepintus baklažanus. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 10-15 minučių. Paragaukite, pakoreguokite skonį.
- Kol baklažanai troškinasi, paruoškite riešutus: mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite riešutus. kepinkite apie 2-3 minutes, kol riešutai pradės skrusti, tamsėti. Suberkite garam masala prieskonius ir tarkuotus česnakus, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada nusausinkite riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu.
- Patiekite baklažanų karį su virtais ryžiais (arba indiškos duonos paplotėliais), pabarstę skrudintais riešutais ir pabarstę šviežių kalendrų lapais.
Pastabos