Įspūdingai atrodantys, plini skonių ir jaukumo - keptų baklažanų ir maltos mėsos padažo bokšteliai, patiekti su fetos ir jogurto padažu. Baklažanus ir maltos mėsos padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tereiks suformuoti bokštelius ir iškepti orkaitėje.
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Baklažanams
- 2 baklažanai (vidutinio dydžio), supjaustyti 2cm storio riekelėmis, turėtų gautis 12 riekelių
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
Maltos mėsos padažui
- 500 g maltos mėsos (geriausia perpus kiaulienos ir jautienos)
- 1,5 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelis saldžios paprikos
- ½ šaukštelio malto kumino
- 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių
- ½ stiklinės šviežių mėtų lapelių (susmulkintų)
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (geriau susmulkintų)
- 2 šaukštai pomidorų pastos
Kepti ir patiekti
- sutarkuoto parmezano sūrio
- mėtų lapelių
- 100 g graikiško jogurto
- 100 g feta sūrio (plius dar šiek tiek pabarstyti)
- žiupsnelis nutarkuoto muškato riešuto
Ingredientai
Baklažanams
Maltos mėsos padažui
Kepti ir patiekti
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų su smulkintais česnakais, įberkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu aptepkite visas baklažano riekeles iš abiejų pusių ir išrikiuokite jas skardoje. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus ir visiškai suminkštės.
- Kol baklažanai kepa, pasigaminkite mėsos padažą. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą su visais prieskoniais, smulkintomis mėtomis, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite mėsą. Kepinkite vis susmulkindami didesnius gumulus, kad mėsa būtų biri ir sausa. Supilkite pomidorus, sudėkite pomidorų pastą ir kepinkite vis pamaišydami, kol padažas bus tirštas ne vandeningas. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Paruoštą mėsos padažą sudėkite į dubenį.
- Jei jūsų keptuvė tinkama pašauti į orkaitę, galite toliau bokštelius kepti toje pačioje keptuvėje (neplaukit jos), kurioje kepė mėsos padažas. Jei ne - naudokite kitą kepimo indą. Sudėliokite 4 didžiausias baklažanų riekeles. Ant jų pabarstykite trupučiu parmezano sūrio ir dėkite po kelis šaukštus mėsos įdaro. Ant įdaro uždėkite po 3-4 mėtų lapelius ir dėkite po antrą riekelę baklažano (šiek tiek mažesnę, nei apatinė). Kartokit tą patį. Ant viršutinės baklažano riekelės turi būti mėsos padažas.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol viskas sukeps, sušils, sūris išsilydys. Kol baklažanai kepa, paruoškite fetos ir jogurto padažą: suplakite arba sutrinkite šakute fetą kartu su jogurtu, paskaninkite tarkuotu muskatu. Patiekite bokštelius karštus, su fetos ir jogurto padažu, pabarstę fetos sūriu ir papuošę mėtos lapeliais.
Pastabos