Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 6 baklažanai (apie 1-1,1kg)
- 300 g cherry pomidorų
- 160 g Puy lęšių (kiekis nurodytas nevirtų, tačiau galite naudoti ir virtus konservuotus lėšius, prireiks 350g)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus plius dar šiek tiek pašlakstyti
- 1,5 šaukšto citrinų sulčių
- 1 česnako skiltelė (sutraiškyta presu)
- 3 šaukštai raudonėlių lapų (oregano) plius dar šiek tiek papuošimui
- 100 g graikiško jogurto
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkatinkite orkaitę iki 230C. Baklažanus sudėkite į skardą, keliose vietose subadykite šakute, ir kepkite (deginkite) vis pavartydami, apie valandą. Nebijokite, jei vietomis odelė apanglės, tai suteiks baklažanams labai gero dūmo skonio. Baklažanus galite deginti ir grilyje - dūmo efektas bus dar geresnis, degindami negailėkite karščio, ir net tiesioginės ugnies. Apdegintus baklažanus nulupkite, išmeskite apanglėjusias odeles, o minkštimą sudėkite į sietelį ir palikite nuvarvėti pusvalandžiui.
- Iškepę baklažanus ant tos pačios skardos suberkite pomidorus ir juos taip pa pakepinkite apie 10-12 mimnučių, arba kol truputį patamsės, odelės ims trūkinėti. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Lęšius išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, apie 20 minučių, kol jie suminkštės, tačiau ne visiškai, tegul lieka kramtomos konsistencijos. Nukoškite ir atidėkite į šalį. Jei naudojate konservuotus lęšius, tiesiog nuplaukite juos po bėgančiu vandeniu, subėrę į sietelį, ir atidėkite į šalį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite baklažanų minkštimą su virtais lęšiais, kepintais pomidorais, aliejumi, citrinų sultimis, česnakais, smulkintais raudonėliais, apie ¼ šaukštelio druskos ir daug grūstų juodųjų pipirų. Šią masę išdėkite į didesnę plokščią lėkštę, ant viršaus uždėkite jogurto, vietomis pamaišykite, papuoškite likusiais raudonėlių lapeliais, pašlakstykite aliejumi.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"