Print Recipe
Baklažanų ir lęšių užkandis
Artimųjų Rytų skonių harmonija didelėje užkandžių lėkštėje. Šį užkandį galite pasigaminti prieš kelias dienas iki patiekimo iki tos vietos, kur uždedamas jogurtas.
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Įkatinkite orkaitę iki 230C. Baklažanus sudėkite į skardą, keliose vietose subadykite šakute, ir kepkite (deginkite) vis pavartydami, apie valandą. Nebijokite, jei vietomis odelė apanglės, tai suteiks baklažanams labai gero dūmo skonio. Baklažanus galite deginti ir grilyje - dūmo efektas bus dar geresnis, degindami negailėkite karščio, ir net tiesioginės ugnies. Apdegintus baklažanus nulupkite, išmeskite apanglėjusias odeles, o minkštimą sudėkite į sietelį ir palikite nuvarvėti pusvalandžiui.
  2. Iškepę baklažanus ant tos pačios skardos suberkite pomidorus ir juos taip pa pakepinkite apie 10-12 mimnučių, arba kol truputį patamsės, odelės ims trūkinėti. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  3. Lęšius išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, apie 20 minučių, kol jie suminkštės, tačiau ne visiškai, tegul lieka kramtomos konsistencijos. Nukoškite ir atidėkite į šalį. Jei naudojate konservuotus lęšius, tiesiog nuplaukite juos po bėgančiu vandeniu, subėrę į sietelį, ir atidėkite į šalį.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite baklažanų minkštimą su virtais lęšiais, kepintais pomidorais, aliejumi, citrinų sultimis, česnakais, smulkintais raudonėliais, apie ¼ šaukštelio druskos ir daug grūstų juodųjų pipirų. Šią masę išdėkite į didesnę plokščią lėkštę, ant viršaus uždėkite jogurto, vietomis pamaišykite, papuoškite likusiais raudonėlių lapeliais, pašlakstykite aliejumi.
Pastabos

Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *