Pradėkite nuo pomidorų padažo (sugo), nes jis virs gana ilgai. Kuo ilgiau virsite, tuo geresnis bus skonis.
Didelėje gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite svogūnus, tik kol suminkštės. Suberite česnakus ir dar pakepinkite apie minutę. Supilkite passatą, į indą, kuriame buvo passata įpilkite apie stiklinę vandens, pateliuksuokite, kad nusiplautų sienelės, ir supilkite viską į puodą. Ten pat įpilkite konservuotus pomidorus savo sultyse. Suplėšykite saują bazilikų lapelių ir suberkite į puodą (pasilikite kelis papuošimui), įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite ir virkite vis pamaišydami mažiausiai 2 valandas (idealu, jei virsite 3). Jei metote, kad padažas ima tirštėti, kibti prie dugno, įpilkite dar vandens. Pabaigoje patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų – padažas turi būti gana išraiškingo skonio.