Laikas | 3 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Baklažanų suktinukams
- 2 baklažanai
- Alyvuogių aliejaus
- 250 g pastos (rinkitės trumpą, aš naudojau strozzapareti)
- sutarkuoto parmezano sūrio (arba pekorino, arba abiejų mišinio)
Sugo (pomidorų padažui)
- Alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas (supjaustytas smulkiai)
- 3 česnako skiltelės (smulkiai supjaustytos)
- 1 indelis pomidorų passatos*
- 1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse
- šviežių bazilikų lapų
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
Baklažanų suktinukams
Sugo (pomidorų padažui)
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo pomidorų padažo (sugo), nes jis virs gana ilgai. Kuo ilgiau virsite, tuo geresnis bus skonis. Didelėje gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite svogūnus, tik kol suminkštės. Suberite česnakus ir dar pakepinkite apie minutę. Supilkite passatą, į indą, kuriame buvo passata įpilkite apie stiklinę vandens, pateliuksuokite, kad nusiplautų sienelės, ir supilkite viską į puodą. Ten pat įpilkite konservuotus pomidorus savo sultyse. Suplėšykite saują bazilikų lapelių ir suberkite į puodą (pasilikite kelis papuošimui), įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite ir virkite vis pamaišydami mažiausiai 2 valandas (idealu, jei virsite 3). Jei metote, kad padažas ima tirštėti, kibti prie dugno, įpilkite dar vandens. Pabaigoje patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų - padažas turi būti gana išraiškingo skonio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Baklažanus supjaustykite išilgomis juostelėmis (apie 0,5cm storio), pašlakstykite iš abiejų pusių trupučiu aliejaus ir sudėliokite į kepimo skardas. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 20 min., praėjus pusei laiko apverskite kita puse. Baklažanai turi būti labai minkšti. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
- Pastą išvirkite pagal instrukcijas, gerai pasūdytame vandenyje. Virkite iki maždaug pusiau išvirusios konsistencijos (pvz., ant mano pastos pakelio buvo parašyta 10 min., aš viriau 7 minutes). Nupilkite vandenį, sudėkite į dubenį.
- Į dubenį su pasta įpilkite apie 1,5 stiklinės sugo, suberkite apie ¾ stiklinės tarkuoto parmezano, ir viską išmaišykite. Į kepimo skardą įpilkite apie 3-4 šaukštus sugo, paskirstykite po visą dugną. Į kiekvieno baklažano juostelę įsukite po maždaug didelį šaukštą paruošto įdaro ir tokius suktinukus dėkite į paruoštą skardą, sujungimo dalimi į apačią. Taip sudėliokite vieną šalia kito visus suktinukus. Visą viršų palaistykite likusiu sugo, ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano (kuo daugiau - tuo skaniau:), bet prireiks geros saujos tikrai)
- Pašaukite taip paruoštą skardą su baklažanų suktinukais į orkaitę, įkaitintą iki 190C ir kepkite apie 30-40 min., arba kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus. Patiekite iškart.