Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 3 baklažanai supjaustyti maždaug 0,5cm storio riekelėmis
- sauja mėtų lapelių pasmulkintų (arba pakeiskite bazilikais)
- 80 g feta sūrio (arba ricotta salata)
- ⅓ stiklinės kedro riešutų (juos pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje)
Marinatui
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 1 šaukštas granatų sirupo (jei neturite, galite pakeisti datulių sirupu)
- 1 česnako skiltelė susmulkinta
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- ½ citrinos žievelė nutarkuota
- 5 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis čili pipirų dribsnių
Ingredientai
Marinatui
|
|
Procesas
- Ant įkaitintų griliaus grotelių apkepinkite baklažano skitleles (jas apkepinti galite ir griliaus keptuvėje (griddle pan) arba orkaitėje), kol suminkštės ir gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
- Patiekdami sudėliokite baklažanus į lėkštę, pabarstykite susmulkintais mėtų lapeliais, patrupintu fetos sūriu ir pakepintias kedrų riešutais. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite. Šis patiekalas skanus šiltas, kambario temperatūros arba atšalęs.
Pastabos
Recepto šaltinis - Letitia Clark, Bitter Honey