
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 5 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 kg agurkų supjaustytų plonomis riekelėmis
- 1 čili pipiras suupjaustytas (arba pagal skonį)
- 4 svogūno laiškai susmulkinti
- 1 česnako skiltelė susmulkinta
- ½ stiklinės kalendrų susmulkintų
- ¼ stiklinės mėtų lapelių susmulkintų
- ½ stiklinės žemės riešutų skrudintų, pasmulkintų
Užpilui
- ¼ stiklinės aliejaus neutralaus kvapo
- 4-5 šaukštai laimo sulčių
- 4 šaukšteliai ryžių acto
- 1 šaukštas žuvų padažo (Fish sauce)
- 1 šaukštelis cukraus
- žiupsnis druskos
Ingredientai
Užpilui
|
![]() |
Procesas
- Agurkus supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais (patogiausia tą padaryti mandolina arba kombainu). Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, čili, svogūno laiškus, kalendras, mėtas ir česnakus, suberkite pakepintus žemės riešutus.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite visus užpilo ingredientus. Prieš pat patiekiant, užpilkite ant agurkų, išmaišykite, paragaukite, jei trūksta - įlašinkite dar šiek tiek laimo sulčių ar įberkite druskos.
Pastabos
Recepto šaltinis - Samin Nosrat, Salt, fat, acid, heat