
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 24 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- ½ stiklinės razinų
- 2 šaukštai tamsaus romo
- 200 g avižinių dribsnių
- 25 g kokosų drožlių
- 100 g miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio valgomosios sodos
- ½ šaukštelio malto cinamono
- ¼ šaukštelio druskos
- 140 g sviesto (kambario temperatūros)
- 80 g rudojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 kiaušinis
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Iš anksto razinas užpilkite romu ir palikite išbrinkti. Kuo ilgiau brinkinsite, tuo geriau. Mažiausia turėtumėt palikti valandai, bet idealu - per naktį.
- Dubenėlyje sumaišykite visus birius ingredientus - avižinius dribsnius, kokosų drožles, miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Virtuviniu kombainu (arba rankomis) ištrinkite sviestą su cukrumi iki purios balkšvos masės. Supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir labai gerai viską išsukite. Galiausia į sviesto masę suberkite birių ingredientų mišinį ir gerai sumaišykite. Pabaigoje sudėkite razinas kartu su skysčiu, jei jo liko, ir viską išsukite.
- Kol tešla minkšta suformuokite norimo dydžio rutuliukus (aš panaudojau šaukštą ledams porcijuoti, man gavosi 10 rutuliukų). Šiuos rutuliukus dėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištraukę rutuliukus iš šaldytuvo leiskite jiems šiek tiek sušilti, suminkštėti. Išdėliokite tešlos rutuliukus palikdami didelius tarpus, tada plokščia mentele paspauskite rutuliukus, kad jie suplokštėtų, sudormuokite sausainius. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai pagels, taps traškūs.
Pastabos