Print Recipe
Avižinių dribsnių sausainiai su razinomis ir romu
Nepamainomi, iš mados neišeinantys avižinių dribsnių sausainiai. Traškūs ir aromatingi.
Aviziniai sausainiai su rome mirkytom razinom
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Aviziniai sausainiai su rome mirkytom razinom
Procesas
  1. Iš anksto razinas užpilkite romu ir palikite išbrinkti. Kuo ilgiau brinkinsite, tuo geriau. Mažiausia turėtumėt palikti valandai, bet idealu - per naktį.
  2. Dubenėlyje sumaišykite visus birius ingredientus - avižinius dribsnius, kokosų drožles, miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Virtuviniu kombainu (arba rankomis) ištrinkite sviestą su cukrumi iki purios balkšvos masės. Supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir labai gerai viską išsukite. Galiausia į sviesto masę suberkite birių ingredientų mišinį ir gerai sumaišykite. Pabaigoje sudėkite razinas kartu su skysčiu, jei jo liko, ir viską išsukite.
  3. Kol tešla minkšta suformuokite norimo dydžio rutuliukus (aš panaudojau šaukštą ledams porcijuoti, man gavosi 10 rutuliukų). Šiuos rutuliukus dėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištraukę rutuliukus iš šaldytuvo leiskite jiems šiek tiek sušilti, suminkštėti. Išdėliokite tešlos rutuliukus palikdami didelius tarpus, tada plokščia mentele paspauskite rutuliukus, kad jie suplokštėtų, sudormuokite sausainius. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai pagels, taps traškūs.
Pastabos

Recepto šaltinis (mano gerokai koreguotas) - Zoe Bakes 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *