Print Recipe
Apverstas obuolių ir aguonų pyragas
Minkštas ir drėgnas pyragas su aguonomis ir obuolių skiltelių kepure.
Apverstas obuolių ir aguonų pyragas
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Obuolių sluoksniui
  • 45 g sviesto (labai minkšto, kambario temperatūros)
  • stiklinės cukraus (balto arba rudo)
  • 2 obuoliai (supjaustyti 3mm storumo juostelėmis)
Pyrago tešlai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Obuolių sluoksniui
  • 45 g sviesto (labai minkšto, kambario temperatūros)
  • stiklinės cukraus (balto arba rudo)
  • 2 obuoliai (supjaustyti 3mm storumo juostelėmis)
Pyrago tešlai
Apverstas obuolių ir aguonų pyragas
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C Kepimo indą su nusegamais kraštais (26cm diametro) išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną).
  2. Dubenėlyje gerai ištrinkite sviestą su cukrumi ir šia masę tolygiai ištepkite kepimo formos dugną (įklotą popierių) ir šonus. Tada visą kepimo formos dugną išdėliokite obuolių juostelėmis, kad jos šiek tiek užliptų viena ant kitos.
  3. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: aguonas, migdolų miltus ir miltus, pagniaužykite rankomis, kad įsitikintumėt, jog neliko jokių gumuliukų, masė tolygiai susimaišė. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenyje arba kombaino inde iki purių putų suplakite kiaušinius kartu su cukrumi, druska ir vanilės (migdolų) ekstraktu. Supilkite pieną, dar paplakite, tada supilkite sviestą ir galiausiai sudėkite birių ingredientų mišinį, švelniai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir citrinos žieveles. Šią masę užliekite ant sudėliotų obuolių ir pašaukite kepti.
  5. Kepkite apie 50 minučių, arba kol įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Palaukite kol pyragas pravės skardoje, tada apipjaukite kraštus, nusekite formos šonus. Apverskite pyragą į serviravimo lėkštę ir atsargiai nulupkite pergamentinį popierių.
Pastabos

Recepto šaltinis - Shani Sanders 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *