Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 50 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Pyrago tešlai
- ½ stiklinės aguonų (sumalkite arba susmulkinkite blenderiu, arba naudokite jau sumaltas aguonas - 75g)
- ⅔ stiklinės maltų migdolų (sumaltų migdolų)
- 140 g self raising miltų* (arba paprastų miltų plius 1 šaukštelis kepimo miltelių)
- 4 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- ¼ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba migdolų ekstrakto - aš naudojau migdolų)
- 160 ml pieno
- 100 g tirpinto sviesto (ir atvėsinto)
- 1 obuolys (sutarkuotas burokine tarka)
- 1 šaukštelis citrinos nutarkuotos žievelės
Ingredientai
Pyrago tešlai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C Kepimo indą su nusegamais kraštais (26cm diametro) išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną).
- Dubenėlyje gerai ištrinkite sviestą su cukrumi ir šia masę tolygiai ištepkite kepimo formos dugną (įklotą popierių) ir šonus. Tada visą kepimo formos dugną išdėliokite obuolių juostelėmis, kad jos šiek tiek užliptų viena ant kitos.
- Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: aguonas, migdolų miltus ir miltus, pagniaužykite rankomis, kad įsitikintumėt, jog neliko jokių gumuliukų, masė tolygiai susimaišė. Atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje arba kombaino inde iki purių putų suplakite kiaušinius kartu su cukrumi, druska ir vanilės (migdolų) ekstraktu. Supilkite pieną, dar paplakite, tada supilkite sviestą ir galiausiai sudėkite birių ingredientų mišinį, švelniai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir citrinos žieveles. Šią masę užliekite ant sudėliotų obuolių ir pašaukite kepti.
- Kepkite apie 50 minučių, arba kol įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Palaukite kol pyragas pravės skardoje, tada apipjaukite kraštus, nusekite formos šonus. Apverskite pyragą į serviravimo lėkštę ir atsargiai nulupkite pergamentinį popierių.
Pastabos