
Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
stiklinės
|
Ingredientai
- 6 apelsinų žievelės
- 1,5 stiklinės cukraus
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Apelsinus labai gerai nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu, perplaukite valgomąja soda. Galite išspausti sultis, nes prireiks tik žievelių. Peiliu labai atidžiai nupjaustykite visą baltą žievelės dalį, palikdami tik oranžinę dalį.
- Supjaustykite žieveles mažais kvadratėliais. Suberkite į puodą, užpilkite cukrumi, užkaitinkite ir leiskite cukrui pilnai ištirpti. Tada ant nedidelės ugnies virkite žieveles cukruje, pamaišydami, jei reikia įpildami šaukštą kitą vandens, apie pusvalandį. Atvėsinkite cukatus, perdėkite į stiklinius indelius ir laikykite šaldytuve arba kameroje.