Print Recipe
Afganų virtuvė: moliūgai pomidorų padaže
Originalo kalba šis patiekalas vadinasi Borani Kadoo. Tai aromatingame pomidorų padaže troškinti apkepinti moliūgai. Ne sezono metu naudokite konservuotus pomidorus
lekste su moliugu kariu ir jogurtu
Porcijos
asm
Ingredientai
Moliūgams
Pomidorų troškiniui
Jogurto padažui
Porcijos
asm
Ingredientai
Moliūgams
Pomidorų troškiniui
Jogurto padažui
lekste su moliugu kariu ir jogurtu
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Moliūgo gabalėlius išdėliokite skardoje vienu sluoksniu, pašlakstykite aliejumir ir pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 25-30 min., arba kol moloiūgas suminkštės, bet išliks tvirtoki, jokiais būdais neišteš (skirtingos rūšys keps skirtingą laiką).
  2. Per tą laiką užkaiskite didelę gilią keotuvę (su dangčiu) arba didelį puodą storu dugnu. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus, kol labai gerai suminkštės, apskrus. Kepinti reiktų apie 15 min., tad laikykite nedidelę kaitrą. Suberkite susmulkintus česnakus, čili ir imbierus, ir dar pakepinkite 5 min. Jei naudojate šviežius pomidorus, nuplikinkite juos verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išspauskite sultis (jas panaudokite kitiems patiekalams) ir smulkiai supjaustykite. Jei naudosite konservuotus - nieko daryti nereikia.
  3. Sausoje mažoje keptuvėje kaitinkite kumino ir kalendrų sėklas, kol jos ims spragsėti, paskleis aromatą. Sugrūskite prieskonių grūstuvėje. Į puodą suberkite paskrudintus kuminus ir kalendras, ciberžoles, įberkite cukrų, 1 šaukštelį druskos bei nemažai grūstų juodųjų pipirų. Pakepinkite viską maišydami 1-2 minutes, tada sudėkite pomidorus (jei naudojate konservuotus - su visomis jų sultimis). Užvirinkite, tada uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių. Jei naudojote šviežius pomidorus, gali prireikti įpilti šiek tiek verdančio vandens, jei padažas darosi pernelyg tirštas.
  4. Sudėkite į puodą su pomidorų padažu apkepintus moliūgus ir dar uždengę patroškinkite 10 minučių. Pabaigoje paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
  5. Pasigaminkite jogurto padažą: sumaišykite jogurtą su česnakais ir ¼ šaukštelio druskos.
  6. Patiekite moliūgų troškinį pašlakstę jogurto padažu ir pabarstę džiovintomis mėtomis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Y. Khan, Ripe Figs

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *