Visą Advento mėnesį gal ir nelengva būtų visai be mėsos išgyvent (bent jau be vištienos), bet kokias 10 dienų iki Kalėdų – be problemų! Visai smagu pasiilgti ir Kalėdoms pasidaryti sau šventę, juk pasiilgus – emocijų daugiau:)

Bet kita vertus, ir be mėsos galima visai prašmatniai gyventi, ypač šiais karantino laikais, kai laiką, kurį praleistumėm mašinoje į/iš darbo, galim verčiau virtuvėj pastovėt:) Kadangi atsišildžiau didelę lašišą, iš kaulų išsiviriau sultinio ir lašišų sriubos, kitą gabalą užsūdžiau, kad su šviežia sour dough duona ir riekele avokado galėtumėm mėgautis, dar vieną gabalėlį tiesiog trumpai apviriau (praktiškai tai tik niurktelėjau į verdantį vandenį, žuvies vidus dar žalias buvo), ir pasidariau įdarą ravioliams. Beje, įdaras man patinka nepertrintas, kuomet jaučiasi žuvies tekstūra, tačiau jūs galite smulkinti nors ir iki vientisos minkštos masės – čia jau skonio reikalas. 

Jei neturėčiau makaronų mašinos, kažin ar su tokiu užsidegimu kočiočiau tešlą (nekenčiu kočiojimo….), bet kai sunkiausius darbus padaro technika, tai tie ravioliai – vienas juokas. Įdaro prisidedi trigubą porciją, ir 4-5 ravioliai vienam žmogui soti vakarienė gaunasi! 🙂 O dar tas padažas iš balto vyno ir sviesto…. Tiek to, nereikia man ir mėsos, galiu būti ir pesketarė (pesketarai – tai tie, kurie nevalgo mėsos, bet valgo žuvį:)). 

Ravioliai su lašiša: labai karališka vakarienė
Svarbiausia, kad kas nors iškočiotų tešlą 🙂
Įdarui lašiša man patinka stambiai supjausytyta, tad aš tą darau peiliu, ne blenderiu
Print Recipe
Ravioliai su lašiša balto vyno ir sviesto padaže
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis
Porcijos
asm
Ingredientai
Raviolių tešlai
Įdarui
Balto vyno ir sviesto padažui
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis
Porcijos
asm
Ingredientai
Raviolių tešlai
Įdarui
Balto vyno ir sviesto padažui
Procesas
  1. Iš tešlai skirtų ingredientų užminkykite raviolių tešlą. Įsukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui pabringti.
  2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės, taps skaidrūs. Lašilą galite susmulkinti peiliu, arba kartu su kepintais svogūnais sudėti į elektrinį smulkintuvą (su S formos peiliu) ir keliais pulsuojančiais judesiais pasmulkinti. Sumaišykite likusius ingredientus kartu su susmulkinta lašiša, kepintais svogūnais (supilkite ir visus riebalus, jei jų kepinant svogūnus liko), įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Tešlą plonai iškočiokite ir suformuokite norimo dydžio raviolius su pasigamintu įdaru. Laikykite raviolius ant pabarstyto miltais paviršiaus, pridengę švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad labai nedžiūtų. Virkite raviolius dideliame kiekyje pasūdyto stipriai verdančio vandens, kai iškils į paviršių, pavirkite apie 4-5 minutes, tada išgriebkite ir patiekite su padažu bei tarkuotu Parmezano sūriu (jei pageidaujate).
  4. Padažui nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir jame apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, suberkite česnakus, pakepinkite dar keletą sekundžių. Suberkite miltus ir išmaišykite, kepinkite toliau, kol masė ims truputį tamsėti, pajausite riešutinį kvapą. Dalimis pilkite vyną ir kaskart intensyviai maišykite, kad neliktų miltų gumuliukų, kad padažas būtų vienalytis. Pabaigoje sudėkite likusį sviestą, įberkite druskos ir pipirų, suberkite čiobrelio lapelius, ir dar pakaitinkite apie minutę. Jei padažas pernelyg tirštas, praskieskite verdančiu vandeniu.
Pastabos

Receptą adaptavau iš čia

Komentarų apie "Ravioliai su lašiša balto vyno ir sviesto padaže": 4

  1. Anonimas:

    Ačiū jūsų atrastam skoniui, viskas puikiai gaunasi,dėl to nesunku gaminti,nes labai skanu 🤩

  2. Nida:

    Asta, tikrai koks nostalgiškas prisiminimas… Visi prisiminimai, susiję su maistu, paprastai labai stiprūs. Kaip gera tiems, kurie tokių turi. Ramių švenčių ir Jums:)

  3. Asta:

    Mano a.a. močiutė Kūčioms visada gamindavo pasninkinius virtinius su žuvies įdaru, paskaičius receptą apėmė nostalgija… 🙂 valgydavom tik su aliejuje keptais svogūnais, o įdaro žuvis visada būdavo balta.
    Jaukių švenčių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *