Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rabarbarų pyragas su trupiniais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 1 hour 20 minutes

Aprašymas

Minkštas, purus iki negalėjimo, gaivus ir nesunkus, su malonia rabarbarų rūgštele. Klasika, kurios norisi turėti visada, bet kokiai progai, ir be progos.


Ingredientai

 

Trupiniams

  • 50 g miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 20 g avižinių dribsnių
  • 55 g cukraus (rudojo)
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 60 g sviesto (šalto)

Pyrago tešlai

  • 150 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 220 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • 300 g miltų
  • 1+¼ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis sodos
  • 160 ml kefyro (arba pasukų)
  • 500 g rabarbarų (supjaustytų gabalėliais)

Instrukcijos

  1. Visi pyrago tešlai skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros.
    Orkaitę įkaitinkite iki 170C temperatūros (be apipūtimo funkcijos).
    Paruoškite pyragui kepimo formą (25cm diametro), išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Pasigaminkite trupinių masę: visus birius ingredientus sumaišykite, tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštų galais sutrinkite, nesistengiant labai uoliai, kad susiformuotų šlapi trupiniai. Padėkite šį indą su trupinių mase į šaldytuvą kol prireiks.
  3. Kombaino inde iki minkštumo išsukite sviestą su cukrumi (užtruksite apie 8 minutes, masė turi būti balkšva ir labai puri). Muškite po vieną kiaušinį ir plakite toliau, kol tas kiaušinis visiškai įsimaišys į tešlą, tik tada muškite kitą. Įmaišykiite vanilę, ir dar minutę kitą gerai išsukite.
  4. Visus birius ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą – išmaišykite tarpusavy (idealu, jei persijosite), ir labai švelniai įmaišykite į sviesto masę, tada supilkite kefyrą ir vėl itin trumpai išmaišykite. Subėrę miltus nesistenkite pernelyg ilgai tešlos maišyti, antraip pyragas iškepęs taps kietas.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą. Sulyginkite viršų ir sudėkite ant tešlos pjaustytus rabarbarus. And viršaus pabarstykite tešlos trupiniais. Kepkite apie 60 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išimkite iškepusį pyragą ir pilnai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekdami galite pabbarstyti cukraus pudra.

Pastabos

Recepto šaltinis – Food to Love

  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 1 valanda
  • Kategorija: Desertai
  • Virtuvė: Britų