Aprašymas
Traškus tartos pagrindas ir smagiai susibalansuojantis saldžių keptų burokėlių bei sūrios rūkytos lašišos skonis.
Ingredientai
Pagrindui
- 250 g miltų
- 150 g labai šalto sviesto
- 1 šaukštelis druskos
- 1 kiaušinis
Įdarui
- 2 iškepti (arba išvirti) burokėliai
- 180 g fetos sūrio
- 1 pakelis minkšto tepamojo sūrelio „Almette”
- 100 g rūkytos lašišos*
- 2 kiaušiniai
Instrukcijos
- Paruoškite 24 cm tartos formą ir ją patepkite sviestu. Miltus sumaišykite su druska, suberkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galais (arba mikseriu) greitai minkykite, kad sviestas pasidentų miltiais. Tada įmuškite kiaušinį ir dar 1 šaukštą ledinio vandens, ir užminkykite kietą, nelimpančią prie rankų tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įsukę į maistinę plėvelę padėkite valandai į šaldytuvą.
- Išėmę iš šaldytuvo iškočiokite tešlą į ploną apskritimą, didesnį ne jūsų kepimo formą (kad užtektų ir krašteliams užlenkti). Įtieskite tešlą į tartos formą, visą pagrindą subadykite šakute, ir padėkite dar į šaldytuvą, kol kais orkaitė.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
- Visą tešlos pagrindą uždenkite aliuminio folija ir ant pagrindo užberkite pupų, kad neleistų kepant tešlai pakilti. Įdėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15 minučių, tada nuimkite foliją kartu su pupomis ir toliau kepkite apie 12 – 15 minučių, kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Įdaras
- Burokėlius supjaustykite kubeliais, fetą – taip pat panašaus dydžio kubeliais. Kiaušinius išplakite dubenyje ir sumaišykite su Almette sūreliu, pagardinkite druska ir pipirais. .Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
- Ant pagrindo dėkite supjaustytus burokėlius, fetos sūrį, lašišos gabalėlius, ir ant viršaus užpilkite kiaušinių ir Almette mišinį. Kepkite 30 minučių.
- Patiekiant pagardinkite pesto padažu, papuoškite žalumynais, ir patiekite šiltą, ką tik iškeptą, arba kambario temperatūros.
Pastabos
- *Rūkyta lašiša: ji nėra pigi, bet kai būsite parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į neišvaizdžiai supakuotus 100g svorio pajelius, kuriuose parduodami ne visai išvaizdūs rūkytos lašišos gabalėliai, arba kitaip sakant tie, kurie liko pjaustant lašišą plačiomis juostelėmis. Jie kuo puikiausiai tiks šiam patiekalui, ir kainuos dvigubai mažiau.
Mityba
- Porcijos dydis: 6