Kai už lango kasdien geresnis ir geresnis oras (kalbu apie Lietuvą, o ne Izraelį, kur oras kasdien „prastėja”, t.y. karštėja taip, kad tenka vis daugiau laiko praleisti patalpoje), kyla noras progai pasitaikius pabėgti į gamtą. Neseniai kepiau visai įdomų pyragą, kuriuo vaišinau svečius, bet pamaniau, kad jis puikiausiai tiktų kokiai laukinei išvykai – piknikui. Skanus ir maistingas, be to, nesunkiai paruošiamas. Siūlau išbandyti!

Tešlai:

2 puodeliai (225g) miltų

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis džiovinto baziliko

1/2 puodelio (115g) sviesto, supjaustyto gabaliukais

3-4 šaukštai ledinio vandens

Iš šių produktų suminkome tešlą ir padedame kokiam pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sukietėtų. Iškočiojame iš tešlos apskritimą, kuris yra kiek didesnis nei jūsų 25cm diametro forma (geriausiai su išimamu dugnu). Įklojam tešlą į formą ir prispaudžiam kraštelius, ir vėl pusvalandį pašaldom šaldytuve. Tada subadom visą dugną šakute ir pašaunam į 180C orkaitę kokioms 12 minučių, arba kol tešla pradės lengvai ruduoti.

Įdarui:

didelis baklažanas (gali būti cukinija, jei neturit baklažano), supjaustytas riekelėmis

svogūnas, supjaustytas

česnako skiltelė, susmulkinta

2 saujos špinatų (apie 150g), nuplautų

4 kaiušiniai

75g feta sūrio, susmulkinto į stambius grumstus

1/2 puodelio tarkuoto parmezano ar kokio kito kieto sūrio

4 šaukštai natūralaus jogurto

6 šaukštai grietinėlės

puodelis virtų ryžių

druska, pipirai, aliejus

Ant aliejaus apkepiname baklažano griežinėlius, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Pabaigę apkepinam svogūnus, česnakus, kol suminkštėja. Smulkiai supjaustome špinatus. Suplakame kiaušinius ir sumaišom su špinatais, pienu, jogurtu, sūriu feta ir parmezanu, svogūnais. Pasūdome, papipiriname ir lengvai išmaišome.

Ant pyrago pagrindo klojame sluoksnį ryžių. Iš kepintų cukinijų pasiliekam 6-8 priklausomai nuo baklažano dydžio) gražiausius griežinėlius pyrago viršui, o likusius suklojame ant ryžių. Tada supilame špinatų ir sūrio masę ir ant viršaus išdėliojame likusius baklažanus. Kepam pyragą 30-40  minuų, kol gražiai paruduos. Skanus ir šiltas, ir šaltas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *