Aprašymas
Nuostabus minkštas saldžiarūgštis pyragas su juodaisiais serbentais ir vanilinės varškės sluoksniu
Ingredientai
- 60 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
- ¾ stiklinės cukraus ((dėjau šiek tiek daugiau nei ½ stiklinės))
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė graikiško jogurto ((arba neriebios grietinės))
- 2 kiaušiniai ((dideli) kambario temperatūros)
- 1,5 stiklinės miltų
- ½ stiklinės migdolų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis sodos
- žiupsnelis druskos
Varškės ir serbentų sluoksniui
- 200 g varškės ((riebesnės) sumaltos arba sutrintos)
- 1 kiaušinio trynys
- 2 šaukštai cukraus
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 300 g juodųjų serbentų ((arba mėlynių, arba šilauogių))
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C.
Didesnę kepimo formą (apie 25cm diametro) išklokite kepimo popieriumi (tik dugną). - Sviestą ištrinkite kartu su cukrumi iki balkšvos vientisos masės. Po vieną muškite kiaušinį ir plakite, kol gerai susimaišys. Sudėkite vanilę, graikišką jogurtą, ir dar gerai suplakite.
Atskirame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudėkite šį mišinį į suplaktą masę ir švelniai sumaišykite (tik kol susijungs ingredientai, neplakite!)
Šią tešlą supilkite į kepimo skardą. - Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile, ir varškės masę paskirstykite ant tešlos sluoksnio. Pabarstykite juodaisiais serbentais.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
Pastabos
Recepto šaltinis – Moje wypieki
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 45 min
- Kategorija: Desertai
- Virtuvė: Lietuvos