Savaitgalio laukiu ne tik dėl galimybės išsimiegoti, atsipūsti nuo darbų, bet ir dėl ypatingų pusryčių, kuriuos visuomet sau pasidovanoju:) Jei darbo dieną pusryčiai būna greiti, maistingi, ir, tiesą sakant, gana nuobodūs, tai savaitgaliai skirti pasilepinimui:) Man, kaip ir daugeliui, turbūt, pasilepinimas susijęs su saldžiais patiekalais:) Varškėtukai, kepti varškėčiai, blyneliai – štai mano svajonių pusryčių patiekalų sąrašas!:)
Kadangi mėlynių sezonas jau įsibėgėjo, norisi valgyti šias sveikas uogas pilna burna… Todėl šiltą vasaros rytmetį toks ant stalo garuojantis pusrytis su šviežiomis mėlynėmis – pats tas, ko reikia gražiai dienai pradėti!



Blyneliai su varške ir mėlynėmis
- Kiekis: 10 1x
Aprašymas
Patys skaniausi vasaros savaitgalio pusryčiai!
Ingredientai
Blynelių tešlai
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- Žiupsnis druskos
- 115 g miltų
- 300 ml pieno
- 30 g (2 šaukštai) tirpinto kokosų aliejaus arba sviesto
Įdarui ir patiekimui
- 2 pak desertinės varškės (aš naudojau Rokiškio sūrio plombyro skonio varškę)
- Stiklinė mėlynių
- Cukraus pudros
Instrukcijos
- Išplakite dubenyje kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė. Pabaigoje supilkite tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prie6 kepdami vėl gerai išmaišykite.
- Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir apkepkite labai trumpai kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.
- Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kaupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.
Pastabos
- *Aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant sekančius lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.
Ačiū, Giedre, į sveikatą:)
Blyneliai nuostabūs !!!
Į sveikatą, Dusia!!!:)
laukiau recepto,dabar gaminsiu! aciu