Tai, kad granolą pirvaloma gaminti namuose, esu jums jau turbūt įkalusi į galvą?:) Tikrai neverta mokėti pasakiškų pinigų nei už gražią dėžutę, nei už nežinia kokį jos turinį: granola – tai bene lengviausia pagaminamas ir ilgai stovėti pritaikytas maistas. Granola yra tiesiog išsigelbėjimas vasarą skubant, kai norisi lengvų ir skanių ir traškių ir maistingų pusryčių. Graikiškas jogurtas, sauja šviežių vaisių ir šaukštas granolos – ar gali būti kas nors paprasčiau?… Granolos receptu dalinausi ir savo blog’e, ir savo knygoje „Izraelio skoniai„, o pati tik taip ją ir gaminu, pamaišydama tai riešutus, tai dribsnius, tai saldesnę pasigamindama, tai mažiau saldžią… Beje, pastatuoju metu į granolą įberiu ir druskos kristalų – man skanu, kai įsipina dar ir sūri nata:)
O vieną karštą vasaros rytą ėmiau ir pagalvojau: o kodėl pusryčiai negali būti ant pagaliuko, ledų pavidalu??:) Tai turbūt kiekvieno vaiko svajonė: atsikėlei ryte, ir tiesiu taikymu prie šaldiklio savo pusrytinių ledų porcijos:) Tad jei šaldiklyje bus būtent šie ledai, galite būti ramūs, kad vaikų pusryčiai buvo pilnaverčiai ir sotūs:)




Graikiško jogurto ir granolos ledai
150g granolos (tiks ir pirkta, ir gaminta namuose)
1.5 šaukšto medaus arba klevų sirupo
500g graikiško jogurto
Granolą sumaiškite su medumi arba klevų sirupu. Pripildykite ledų formeles (apie 1/4) granolos mišiniu ir gerai paspauskite medinio šaukšto kotu, kad užsipildytų visos ertmės. Likusią formelių ertmę užpildykite jogurtu. Įkiškite pagaliukus ir šaldykite mažiausiai 3-4 valandas.
Recepto idėja: Donna Hay