Kai pats pomidorų sezono įkarštis, kai jie skaniausi, spalvingiausi, kvapniausi ir saldžiausi, metas visą pomidorų grožį išeksponuoti vienoje didelėje lėkštėje ir patiekti su dūmu kvepiančiais grilio patiekalais. Šias salotas nužiūrėjau viename savo mėgstamo žurnalo „Delicious” numeryje, jame savo rubriką turi Yotam Ottolenghi, aš paprastai nepraleidžiu progos išmėginti viską, ką australams pasiūlo ši kulinarinio pasaulio įžymybė. Ottolenghi pomidorų salotos – paprastos iki negalėjimo, nes ten, kur gražūs ir skanūs ingredientai, nedaug tereikia, tik leisti kiekvienam iš jų spindėti 🙂 Pomidorai, feta, granatų sėklos, saldūs svogūnai… o dar aromatingas zaatar… Patikėkit, iki pilnos laimės tik tiek ir tereikia 🙂

Vasariškos salotos su pomidorais, feta, zaataru ir granatų sėklomis
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pomidoru salotos su zaatar, feta ir granatais

Pomidorų salotos su feta, zaataru ir granatais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 20 min
  • Kiekis: 6 porc 1x
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Ottolenghi receptas, kuris visada pasiteisina:) Nuostabus būdas mėgautis pomidorais paties jų sezono metu, ypač su grilyje keptais kepsniais


Ingredientai

 
  • 1 kg pomidorų ((kuo įvairesnių – vyšninių, slyvinių, kuo spalvingesnių, gerai sunokusių))
  • 2 šaukšteliai zaatar
  • 2,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
  • ½ geltonosios paprikos ((plonai supjaustytos))
  • 1 granato sėklos
  • ½ raudonojo svogūno ((plonai supjaustyto žiedais))
  • stiklinės mėtų lapelių
  • stiklinės baziliko lapelių
  • 1,5 šaukšto citrinų sulčių
  • 100 g feta sūrio ((sutrupinto))
  • 1 šaukštelis druskos dribsnių

Instrukcijos

  1. Pomidorus supjaustykite puselėmis, ketvirčiais, taip kad visi būtų panašaus dydžio, ir sudėkite viską į didelį dubenį.
  2. Zaatar’ą ir 1 šaukštą aliejaus sumaišykite mažame dubenėlyje, atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį su pomidorais suberkite granatų sėklas, geltonosios paprikos juosteles, svogūnus, mėtas ir bazilikus, pašlakstykite viską citrinų sultimis ir likusiais 1,5 šaukšto aliejaus ir pabarstykite druska. Labai švelniai salotas išmaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Ant salotų pabarstykite fetos sūrio, viską pašlakstykite zaatar’o ir aliejaus mišiniu.

Pastabos

Receptas – žurnalas „Delicious”

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 5 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Metodas: mix
  • Virtuvė: Artimųjų Rytų

Komentarų apie "Pomidorų salotos su zaataru, feta ir granatų sėklomis": 2

  1. Nida Degutienė:

    Margarita, zaatar yra super super populiarus prieskonių mišinys Artimuosiuose Rytuose (tiek žydų, tiek arabų virtuvėje). Jo pagrindą sudaro mairūnai, raudonėliai, sezamų sėklos… Paprastai zaataru gardinamos pitos, sumaišius su aliejumi dažoma duona, gardinamos salotos, mėsos kepsniai… kitaip tariant viskas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė