Jei paklaustumėt kada paskutinįkart valgiau picą, nesugebėčiau atsakyt. O kada kepiau – juo labiau! Bet šįryt, kai su Darium sprendėm ką valgysim vakare, kažkodėl ėmiau ir pasiūliau…. picą! Gavosi super vakarienė! Tiesiog grįžimas į vaikystę.

O gal ta mintis apie picą gimė ne taip ir atsitiktinai? Juk prieš kelias dienas atkeliavo naujų kulinarinių knygų siunta, kurią užsisakiau iš Barnes & Noble: Wiliams Sonoma „Baking”.

Dar viena priežastis kepti picą buvo mano naujasis „judėjimas” – Savaitė Be Parduotuvės:) Argi gali būti geresnis būdas išsivalyti šaldytuvą, nei iškepti gardžią picą, kur paprasta sunaudoti visus maisto likučius? Beje, kadangi aš renkuosi vegetarišką patiekalą, o mano vyras su uošviu mėgsta stipresnius ir mėsiškus reikalus, tad išsivalymas tapo dar efektyvesnis:)

Nors tai nebuvo top riebus patiekalas, bet dėl didoko kalorijų skaičiaus jį pakartosiu turbūt po kokių metų-kitų, tad pravartu užrašyti receptą:)

Picos padui reikia (4 alkaniems žmonėms):

5 šaukštelių sausų mielių (dvi pakuotės)

2 1/4 puodelio šilto vandens

2 šaukšteliai cukraus

1 šaukštas druskos

1/4 aliejaus

5 puodeliai miltų

Truputis miltų ir truputis manų kruopų

Į virtuvinį kombainą subėriau mieles, užpyliau vandeniu ir palaukiau, kol jos ištirps. Po keleto minučių subėriau likusius ingredientus. Kombainas minkė, kol masė tapo vienalytė. Tada padėjau šiltai, uždengus lipnia plėvele, valandai ar pusantros.

Skardą pabarsčiau manų kruopomis. Ant jos uždėjau iškočiotą picos padą (aš atskyriau 2/3 tešlos ir ja padengiau kvadratinę skardą – mėsiškai picai, o iš likusio trečdalio iškočiojau apvalią picos formą atskiroje skardoje – vegetariškai).

Įdarui:

1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais

1 didelė raudonoji paprika

Sauja šviežių baziliko lapelių, supjaustytų

400g vyšninių pomidorų, perpjautų perpus

1/2 puodelio alyvuogių be kauliukų, supjaustytų

1 puodelis sutarkuoto Parmezano sūrio

300g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, supjaustytos plonomis juostelėmis (ačiū svečiams iš Lietuvos! :))

600g mocarelos sūrio

Druskos, pipirų

Alyvuogių aliejaus

Kol tešla kilo, 200C orkaitėje apskrudinau raudonąjį pipirą (ant folijos lakšto), o tuo pačiu metu keptuvėje apkepinau svogūnus. Pabaigoje pabarsčiau druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais bei čiobrelio lapeliais.

Ant paruoštos mėsiškos picos tešlos užbarsčiau du trečdalius parmezano, supjaustytą papriką (prieš tai nulupau skūrelę, išėmiau sėklas ir supjausčiau), alyvuoges, du trečdalius baziliko, kepintus svogūnus, pusę pomidorų, šoninės juosteles, pabarsčiau pipirais ir druska, išdėliojau supjaustytos mocarelos gabaliukus (du trečdalius viso kiekio).

Ant vegetriškos picos pado pabarsčiau likusį parmezaną, sudėjau pomidorus, pabarsčiau baziliku, užbėriau druskos, pipirų ir apdėjau mocarelos sūriu.

Picas kepiau 240C karštumo orkaitėje apie pusvalandį, apatinėje orkaitės dalyje, kol padas iškepė, sūris išsilydė ir gražiai apskrudo.

Valgėm užsigerdami raudonu 2005m. Kayoumi Vineyard Shiraz vynu, kurį tradiciškai parinko mūsų šeimos somelje Dariukas! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *