Nesu buvusi Indijoje, bet esu priklausoma nuo gero indiško maisto! Kai prieš gerą pusmetį, (australišką) pavasarį su savo bičiule inde Sheba išsiruošėm į savaitę trukusią kelionę po vieną gražiausių Australijos pakrančių, su didžiausiu susidomėjimu klausiausi visko apie indišką kultūrą, tradicijas ir gyvenimo būdą. Man tai tarsi Bolivudo filmų žiūrėjimas – juos aš kadaise nepaprastai mėgau… 🙂 Pamenu, su klasės drauge Ronata eidavom į indiškus filumus „paverkti”… Su visu tikrumu priimdavom tas banalias istorijas, atsinešdavom kalną nosinių ir šniurkščiodavom, sėdėdamos paskutinėj eilėj, kad niekam kūkčiojimas labai netrukdytų 🙂 Užsidegus šviesoms truputį gėda buvo išeiti iš salės tokiais užtinusiais veidais, taip nuoširdžiai mudvi išgyvendavom tas „žiaurias” meilės istorijas 🙂
Tų dramų, pasirodo, apstu ne tik indiškuose filmuose, bet ir gyvenime… Negana to, kad iki šiol čia pilnai klesti sutartos vedybos (jaunikiams žmonas ir merginoms jaunikius paprastai parenka tėvai – ir pamėgink nepaklusti jų valiai…), net ir Šebos tėvams anuomet teko bėgti iš namų ir susituokti paslapčia – tėvai nieku gyvu nesutiko dėl savarankiškai suplanuotos jų santuokos !!
Šis receptas – ne iš klasikinės indiškos virtuvės, bet iš vienos mano naujų knygų „Modern South Asian Kitchen” repertuaro. Visi receptai čia šiek tiek „paturbinti”, atrodo, jog būtent knygos puslapiuose susitinka Rytai ir Vakarai. Juk kas bepagalvotų keksiukus gardinti čili pipirais, kalendromis, feta, kalafijorais ir dar indiškais prieskoniais? 🙂 Galiu pasakyti tik tiek – keksiukai NUOSTABŪS. Kaip tik ruošiuosi juos kepti ir rytoj, mat savaitgalį eisime į žygį su draugais, tad nieko nebus geriau, nei sustojus pietų pavaišinti kompaniją štai tokiomis pikantiškomis vaišėmis 🙂 Švieži, dar šilti keksiukai puikiai dera su minkštu sviestu, jie tiesiog sutverti vasariškam savaitgalio brančui!
Print Recipe
Indiški pikantiški keksiukai su feta ir kalafijorais
Puikus patiekalas brančui, su maloniais indiškais prieskoniais. Lengva pasiimti į kelionę ar pikniką.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C
Keksiukų kepimo formos ertmes patepkite aliejumi.
Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir pieną.
Kitame, didesniame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus. Pabaigoje supilkite kiaušinių mišinį į sausų ingredientų mišinį ir viską išmaišykite, kol nesimatys miltų.
Sudėkite masę tolygiai į 12 keksiukų ertmių. Kepkite apie 20 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol šiek tiek pravės.
Mažame puode ar keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite garstyčiais, čili dribsnius ir kario lapelius ir pakaitinkite, kol ims spragsėti, ir kario lapai taps traškūs. Šiais karštais pabarstais (kartu su aliejumi) pabarstykite kiekvieną keksiuką ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis - S. Gidda, Modern South Asian Kitchen