Kad jūs žinotumėt, kaip man patinka lengvi, paprasti, bet elegantiški užkandžiai! Kai pagaminu ką nors tokio pasisekusio ir skoniu, ir vizualiai, visada užsimanau į svečius paskviesti bičiulių. Na tuo gražiu ir gardžiu maistu juk taip norisi dalintis!…
Po devynerių mėnesių, praleistų ktoje Žemės rutulio pusėje, jau imu ilgėtis draugų, bičiulių ir giminaičių…. Gal kalta ir australiška „žiema”, kuri tais vasariškais mėnesiais niekaip neprilimpa 🙂 Žiūriu į FB nuotraukas, visi mėgaujasi saule ir vienas kito draugija, ir man ilgu darosi tos lietuviškos trumpos, bet labai nuostabios vasaros! Todėl kitąmet aš visiškai kitaip planuosiu savo atostogų laiką, ir būtinai lietuvišką vasarą įplanuosiu į savo kelionių sąrašus 🙂
Na o šiemet į Lietuvą parskrisiu rugpjūčio pabaigoje… Jau darausi sąrašą darbų, kuriuos reikės nuveikti. Nė nebūčiau pagalvojusi, kad jų tiek susikaups per metus 🙂 Iš Australijos nepriskraidysi kažko prireikus, tad tenka gerokai pagalvoti, kad viskuo pasirūpintum ir ateinantiems 12 mėnesių…
Na o kol planuoju kelionę į Lietuvą, ilgesį malšinu virtuvėje 🙂 Šįkart iškepiau šiuos lengvučius it pūkas pikantiškus rikotos blynelius, su kuriais tikrai neapsijuoktumėte net ir pakvietę prie stalo skoniais ir estetika išlepintus svečius:) Ir tiks jie ne tik pusryčiam ar brunch’ui, bet ir šventiniam Velykų ar Kalėdų stalui. Blynelius patiekti siūlau su labai „lietuvišku” pagardu – burokėliais (ypač tiks, beje, obuolių sultyse marinuoti burokėliai…). Savo Australijoje gaminti burokėlių pagardo receptu netrukus pasidalinsiu.
SpausdintiPikantiški rikotos blyneliai
- Kiekis: 4 porc 1x
Aprašymas
Labai elegantiškas užkandis, tiksiantis ir formaliai vakarienei, ir šeimos brančui.
Ingredientai
Blyneliams
- 3 kiaušiniai ((tryniai ir baltymai atskirai))
- 240 g rikotos ((galit pakeisti švelnaus skonio riebesne varške))
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano
- 50 g miltų
- 30 g tirpinto sviesto ((plius dar kepti))
- 3 šaukštai petražolių ((susmulkintų))
- 3 šaukštai svogūno laiškų ((susmulkintų))
- 3 šaukštai daržinių builių (angl. chervil) ((susmulkintų))
- druskos, pipirų
Patiekti
- 300 g karštai rūkytos lašišos ((arba upėtakio, arba skumbrės))
- burokėlių ir imbierų pagardo
Instrukcijos
- Dubenėlyje sumaišykite kiaušinių trynius su rikota, parmezanu, miltais, tirpintu sviestu (atvėsintu) ir visais žalumynais. Įberkit žiupsnelį pipirų.
Atskirame dubenyje iki standžių putų suplakit kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir atsargiai dalimis įmaišykite į rikotos masę. - Iškepkite blynelius keptuvėje su trupučiu sviesto, ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite šiltus arba kambario temperatūros su rūkyta žuvimi ir burokėlių imbierų pagardu.
Pastabos
Recepto idėją nužiūrėjau žurnale „Delicious”
- Kategorija: pusryčiai, Užkandžiai
- Virtuvė: Lietuvos
Pingback: Burokėlių ir imbiero pagardas – Nidos receptai