Aprašymas
Pikantiškas saldžiarūgštis slyvų padažas, tobulai derantis prie antienos
Ingredientai
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 3 džiovinti čili pipirai
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
- 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
- 500g slyvų (išimkite kauliukus ir supjaustykite stambiais gabaliukais)
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1/2 stiklinės (125g) ryžių acto
- 2 žvaigždiniai anyžiai
- 1/2 stiklinės (85g) rudojo cukraus
Instrukcijos
- Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba didelėje gilioje keptuvėje. Įmeskite čili pipirus ir kepkite 1-2 minutes. Sudėkite česnakus, imbierus, slyvas, supilkite sojos padažą, ryžių actą, įmeskite žvaigždinius anyžius ir suberkite cuktų. Užvirinkite. Virinkite apie 10-15 minučių, karts nuo karto pamaišydami. Skystis turėtų nugaruoti, likti tiršta masė.
- Išgriebkite ir išmeskite žvaigždinius anyžius. Sutrinkite masę blenderiu iki vientisos konsistencijos. Supilstykite į iškaitintus stiklainius ir laikykite šaldytuve kol prireiks.