Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Egzotiškas slyvų padažas prie antienos


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Donna Hay
  • Kiekis: 600 1x

Aprašymas

Pikantiškas saldžiarūgštis slyvų padažas, tobulai derantis prie antienos


Ingredientai

 
  • 1 šaukštas augalinio aliejaus
  • 3 džiovinti čili pipirai
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
  • 500g slyvų (išimkite kauliukus ir supjaustykite stambiais gabaliukais)
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1/2 stiklinės (125g) ryžių acto
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • 1/2 stiklinės (85g) rudojo cukraus

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba didelėje gilioje keptuvėje. Įmeskite čili pipirus ir kepkite 1-2 minutes. Sudėkite česnakus, imbierus, slyvas, supilkite sojos padažą, ryžių actą, įmeskite žvaigždinius anyžius ir suberkite cuktų. Užvirinkite. Virinkite apie 10-15 minučių, karts nuo karto pamaišydami. Skystis turėtų nugaruoti, likti tiršta masė.
  2. Išgriebkite ir išmeskite žvaigždinius anyžius. Sutrinkite masę blenderiu iki vientisos konsistencijos. Supilstykite į iškaitintus stiklainius ir laikykite šaldytuve kol prireiks.