Aprašymas
Kiekvienas mielinis kepinys reikalauja šiek tiek daugiau laiko, tačiau kiekviena valanda, praleista virtuvėje, tikrai atsipirks su kaupu. Nuostabus pikantiškas pyragas su indiškais prieskoniais pagardintu svogūnų įdaru.
Ingredientai
Įdarui:
- aliejaus
- 2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti plonomis juostelėmis
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 žaliasis čili pipiras, smulkiai supjaustytas
- ¼ šaukštelio ciberžolių
- ½ šaukštelio paskrudintų ir sugrūstų kalendrų sėklų
- ½ šaukštelio kuminų sėklų
- ½ šaukštelio druskos
- 2 šaukštai kalendrų kotelių, smulkiai supjaustytų
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
Mielinei tešlai:
- 275g miltų
- ½ šaukštelio druskos
- 50ml šilto pieno
- 25g cukraus
- 5g sausų mielių
- 2 kiaušiniai, suplakti šakute
- 80g sviesto, minkšto, kambario temperatūros, supjaustyto gabalėliais
- 1 kaupinas šaukštas juodgrūdžių (nigela)
Instrukcijos
Užminkykite tešlą: virtuvinio kombaino inde sumaišykite miltus su druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite pieną su mielėmis ir 1 šaukštu cukraus. Palikite šį mišinį šiltai, kad suputotų, o likusį cukrų (iš tų 25 gramų) suberkite į miltų mišinį.
Kai mielės suputos, supilkite viską į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir sumaišykite. Tešla bus ganėtinai kieta ir sausa. Po gabalėlį dėkite sviestą ir minkykite kablio įrankiu, kol sviestas pilnai įsikorporuos. Tik kai susimaišys prieš tai buvęs sviestas, dėkite kitą gabalėlį. Taip įminkykite visą sviestą . Pačioje pabaigoje suberkite juodgrūdes ir minkykite tešlą, kol ji taps labai elastinga ir žvilganti (užtruksite mažiausiai 10 min). Tešlą uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų (mažiausiai valandai).
Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą: įkaitinkite gilioje keptuvėje šlaką aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Sudėkite česnakus, imbierus ir čili pipirus ir toliau kepinkite, kol svogūnai karamelizuosis (iš viso užtruksite apie 15 min). Suberkite ciberžoles, kalendrų sėklas, kuminus, druską ir kalendrų kotelius. Nuimkite nuo kaitros, atvėsinkite ir suberkite parmezaną. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiokite iš tešlos stačiakampį (ilgoji kraštinė – apie 40 cm, tešlos storis – apie 1cm). Ištepkite visą tešlos paviršių įdaru ir susukite palei ilgą kraštinę į tamprų vyniotinį, susukdami įdaru į vidų. Aštriu peiliu perpjaukite vyniotinį pusiau išilgai ir atverskite abi vyniotinio dalis nupjauta puse į viršų. Supinkite šias dvi tešlos juostas į virvelę, suspausdami galus ir palenkdami po apačia, taip kad perpjautos tešlos paviršius būtų pyrago išorėje. Taip suformuotą pyragą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso kepimo skardą. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti antrąkart kambario temperatūroje.
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Kepkite pyragą 15 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 170C ir kepkite dar 35-40 minučių. Išėmę palaukite apie 15 minučių, tik tada pjaustykite. Skaniausias su sviestu.
- Paruošimo laikas: 30 min
- Gaminimo laikas: 50 min
- Kategorija: Užkandis
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Indijos