Pagalvojau, kad pernelyg banalu indišką tandori vištieną pateikti su ryžiais… Tad iškepiau minkštą, šviežią kukurūzų duoną. Receptas – iš knygelės, kurią man padovanojo didžiausia mano gerbėja ir pasekėja – Rūta! Neabejoju, kad su jos pomėgiu šeimininkauti ir bandyti įvairiausius dalykėlius virtuvėje, ji mane greit pavys ir pralenks:) O jos padovanota knygutė – tikras lobis vegetarams. Neabejoju, kad atsiras dar daug kas iš jos šiame blog’e.
Keletą kartų prieš tai esu kepusi pikantiškus kukurūzų miltų pyragiukus. Jie puikiai tinka kaip užkandžiai, kol laukiate susirenkančių svečių. Tik labai svarbu tinkamai nutaikyti aštrumą, nes jei kas nemėgsta aštriai, tai ilgai spjaudysis paragavęs:) O kukurūzų miltai tokiai duonelei priduoda ypatingo skonio, jau nekalbant apie tobulai geltoną spalvą!
Jei skaičiuojate kalorijas – šis patiekalas kaip tik jums, nes pagrindinė sudedamoji dalis – jogurtas!
75g miltų
200g kukurūzų miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
3 kiaušiniai
300ml natūralaus jogurto
4 šaukštai aliejaus
200g indelis konservuotų kukurūzų (skystį nupilti)
1 didelis čili pipiras (raudonas arba žalias) – be sėklų, susmulkintas
Kiaušinius išplakti, įpilti aliejų, jogurtą. Supilti visus sausus ingredientus: miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską. Išsukti iki lygios masės. Pabaigoje įmaišyti smulkintą čili pipirą ir kukurūzus.
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Stačiakampio kepaliuko formą ištepti riebalais ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Supilti tešlą. Kepti 30-40 min. Išėmus kelias minutes palaikyti, po to išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių.
Pingback: Kukurūzinis keksas su mėlynėmis. Be glitimo! – Nidos receptai
Saunuole! Bravo!!
Isbandziau!!! Super receptukas!!! Nuostabi kukuruzu duonele!!! Labai labai skani isejo. Visi namiskiai ir sveciai isgyre ir labai greitai jos neliko.
Aciu uz puikius receptukus!!!
Su tais ciliais visada keblu. Geriau neperdeti, nei ideti pr daug ir tadaprakaituoti valgant:) Esu bandziusi kepti sia duona su jelapeno pipirais (marinuotais), smulkiai supjaustytais, ir su svieziu cili. Turek omeny, kad paprastai zalias cili maziau piktas nei raudonas. O jelapeno – tikrai astrus. Rezultatas gavosi zymiai pikantiskesnis su jelapeno. I sia duona ipjausiciau viena cili anksti.
Oi kaip skaniai sitas kepinys atrodo! Kokio dydzio cili pipira reikia pjaustyti, kad nebutu per astru?
Butinai pabandysiu.