3 laipsniai šilumos! Būtent tokia temperatūra už lango buvo šį rytą!! Vadinasi, ruduo jaučia. O rudenį reikia visaip šildytis skaniomis sriubomis.
Padariau kažkurią dieną išvadą, kad man jaukiausius prisiminimus kelia sriubos, kuriose yra perlinių kruopų… Kai kurie į šias kruopas nė pažiūrėt nenori dar nuo darželio laikų:) Bet aš neturiu tokių traumų (turiu kitokių – pvz., šilto pieno stiklinė su užsitraukusia plėvele….. brrrr……).
Tai va tos perlinės kruopos net paprasčiausią sriubą ar sultinį padaro sočiu ir jaukiu patiekalu… Geriausia, žinoma, kruopas užsimerkti iš vakaro, kad jos išbrinktų. Tada kruopos išvirs per kelias minutes. O špinatus į sriubą dėkite visai prieš nukeliant puodą nuo ugnies: pakanka, kad jie suglebs, ir suminkštės, ir svarbiausia, išliks skaisčiai žali.
Skanios jums sriubos ir nesušalkit!:)
- 1.5 litro vištienos arba daržovių sultinio
- 1/3 stiklinės perlinių kruopų, išmirkintų per naktį šaltame vandenyje
- 1-2 morkos, supjaustytos gabaliukais
- 1-2 bulvės, supjaustytos gabaliukais
- Sauja špinatų, pasmulkintų
- Žalumynų (krapų, petražolių, žalių svogūno laiškų) patiekimui
- Užvirinkite sultinį ir suberkite nusausintas perlines kruopas. Virkite apie 10 minučių, arba kol jos suminkštės. Suberkite morkas, bulves, ir virkite dar 5-6 minutes, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje sumeskite špinatų lapus, išmaišykite, pavirkite minutę ir nukelkite nuo ugnies.
- Patikrinkite ar netrūksta druskos, pipirų.
- Patiekite pabarstę kapotais žalumynais ir jei pageidaujate, pagardinkite čili pasta.
O tu pameni, kaip tu šiltą pieną (be plėvelės!!!) su malonumu gerdavai su medum??:) Aš net žiaukčiodavau, kaip man jis smirdėdavo…:))
Fuuuuui siltas pienas su plevele…… :]
Labai man smagu skaityt bloga su didelem nuotraukom. Super!
Man dar praverstų „Download” mygtukas, nes norėčiau tuos 30C parsisiųsti Lietuvon:)
Ponia Dusia, gaila, kad nėra LIKE mygtuko. Norėčiau dabar tuos 30 laipsnių „palaikint”.
Rūta – tos lietuviškos „stiklinės” bent jau mano atveju yra amerikietiški puodeliai (cups). Bandžiau kažkada rašyti receptus „puodeliais”, bet skaitytojai turėjo dar daugiau klausimų – koks puodelis? Kokio dydžio? Kaip išmatuoti? Tada perėjau prie stiklinių, kurios, mano atveju, visada yra būtent 250ml.
Nida – skani sriuba! Bet man neaišku kiek ml yra stiklinėje. Pastebėjus, kad Lietuvoj receptų mieros rašomos stiklinėmis o Šiaurės Amerikoje skyščiai mieruoti puodukais (cup) kuriuose telpa 250 ml.
Dusia, mirsiu iš pavydo!!!!!
KADANGI PAS MUS +30,PALAUKSIU DAR MENESI IR BUTINAI VIRSIU!!1
Dovile, tai kad čia nieko mandro – geriausia sriuba ir išeina, kai sudedi viską, ką turi:) Likučių vakarėlis – taip dažniausiai vadinu tokias dienas, kai naikinam tai, kas liko nuo kitų dienų pietų ar vakarienių:)
Beveik tokią pat sriubą sekmadienį viriau, tik panaudojau šeštadienį keptos anties likučius.