Jau sulaukiau priekaištų, kad pavasaris įsibėgėjo, ir užuot skatinusi savo receptais taisyti kūno linijas, erzinuosi su visokiais gardėsiais – Tiramisu sūrio pyragu, granolos batonėliais, mielinėmis bandelėmis ir dar visokio saldumo dalykėliais. Tad taisydama padėtį siūlau labai greitos vakarienės receptą – paukštienos kepsnelius (vištienos ar kalakutienos krūtinėlės) su ryžių makaronais ir kalendrom. Iš specifinių produktų šiam patiekalui jums prireiks poros šaukštų ryžių miltų ir kiniško „Five spice” prieskonių mišinio (labai geras daiktas – tikrai patariu šio mišinio įsigyti ir turėti namuose, gardinant įvairius mėsiškus patiekalus ir mėgaujantis egzotiškais aromatais). 

Paukštienos kepsneliai su ryžių makaronais - greitos vakarienės pasiūlymas
Paukštienos kepsneliai su ryžių makaronais – greitos vakarienės pasiūlymas
Jokiais būdais nepervirkite ryžių makaronų, antraip jie taps glitūs
Jokiais būdais nepervirkite ryžių makaronų, antraip jie taps glitūs
Paukštienos kepsneliai su ryžių makaronais ir kalendromis
Porcijos 4
Greitai paruošiamas stir fry patiekakalas, persmelktas švelnių egzotiškų skonių
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 400g ryžių makaronų
  2. Apie 6 šaukštai aliejaus kepimui
  3. 2 šaukšteliai druskos
  4. 2 šaukšteliai kiniško Five spice prieskonių mišinio
  5. 1 šaukštelis čili pipirų dribsnių
  6. 4x200 paukštienos krūtinėlių, supjaustytų plonais gabalėliais
  7. 1/2 stiklinės ryžių miltų
Padažui
  1. 2 šaukštai sojos padažo
  2. 1 citrinos sultys (apie 1/2 stiklinės)
Patiekimui
  1. Saujelė supjaustytų svogūno laiškų
  2. Sauja susmulkintų kalendrų
Instrukcijos
  1. Ryžių makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakelio, nusausinkite ir laikykite šiltai.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite apie 2-3 šaukštus aliejaus. Įberkite truputį druskos, kiniško prieskonių mišinio ir čili pipirų dribsnių. Kepinkite šiuos prieskonius apie minutę, kol jie paskleis aromatą.
  3. Paukštienos gabalėlius apvoliokite ryžių miltuose, nupurtykite jų perteklių, sudėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, kol švelniai apskrus. Kepinkite kepsnelius dalimis, kaskart keptuvę papildydami šlakeliu aliejaus, druskos ir prieskonių.
  4. Virtus makaronus sumaišykite su padažu (sojos padažu + citrinos sultimis), padalinkite makaronus į lėkštes, ant viršaus dėkite paukštienos kepsnelius, pabarstykite svogūno laiškais ir kalendromis.
Adapted from Simple Dinners
Adapted from Simple Dinners
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *