Iškriatau galutinai iš ritmo. Valgau ne namuose, o svečiuose ir restoranuose, tad baigiu prarasti visus kulinarinius sugebėjimus. Šaldytuvas gėdingai tuščias, nes nėra kada nukeliauti iki turgaus ir parduotuvės. Kodėl nėra kada? Taigi todėl, kad prasidėjo egzaminų sesija. O tai reiškia, kad sėdžiu apsikabinusi krūvą knygų ir braunuosi per Pricing Policy labirintus… Klaidūs jie nežmoniškai, tie labirintai…
Tokioms dienoms tinka tik greitai paruošiami patiekalai iš tų rezervų, kurie dar išlikę šaldytuve. Ir nors Lietuvoje šiuo metu ne šviežių daržovių sezonas, bet šį receptą prisiminkite ir išbandykite šiltesniais laikais. Sveika, skanu, paprasta, greita.
Produktų sąrašas 2 asmenims
1/2 pakelio mėgiamos pastos (aš naudojau penne)
3 prinokusių pomidorų, nublanširuotų
Saujos šviežio baziliko lapų
3 česnako skiltelių
Druskos, pipirų, Alyvų aliejaus
Pastą išverdame al dente. Stambiai supjaustytus pomidorus sumetame į blenderį kartu su česnako skiltelėmis ir baziliku. Sutriname iki vientisos masės, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame šlaką alyvuogių aliejaus. Šią masę supilame į makaronus, viską sumaišome.
Joana, ne, trinto padazo nepakaitinau, keptuveje, tik su makaronais sumaisiau ji kol puodas buvo ant vis dar karstos plyteles. Man tik norejosi, kad neatsaltu makaronai, o padazas tokiu budu tikrai islaike visus vitaminus!
Mindaugai, tas tiesa. Kai produktai kokybiski reikia labai nedaug – TIK ju nesugadinti 🙂
Sveiki, ar pomidorus – bazilikus pries pilant ant pastos nepakaitinot truputi keptuveje?
Nida, kai tokie šviežūs produktai, kaip pas tave, toks patiekalas negali nesigauti 😉