Savaitgalį buvome Sidnėjuje, svečiuose pas vienus naujus pažįstamus. Apart to, kad tai buvo visiškai kosminė namuose ruošta vakarienė (visus receptus susirinkau, tad netrukus su jais supažindinsiu ir jus:) ), šnekučiavomės visą vakarą su viena australe. Ji prasitarė, kad be anglų kalbos moka dar kelias – indoneziečių, bazinę kinų… Aš, žinoma, išpūčiau akis, nes man „moku indoneziečių kalbą” skamba kaip sakinys iš kosmoso!:) O ji sureagavo labai natūraliai – „juk tai mūsų kaimynai, tad normalu, jog mes mokomės kaimynų kalbų…”.

Net jei Australija užima didesnį žemės plotą nei visa Europa, ir nuo likusio pasaulio yra atskirta ne vienos valandos kelio lėktuvu, juk iš tiesų artimiausios kaimynės yra Pietryčių Azijos šalys!… Būtent dėl tokios kaiminystės čia tiek daug Azijos skonių… Australų virtuvė apskritai yra visiškas kulinarinių skonių mišinys, tačiau dominuoja tame mišinyje viskas, apie ką yra Azija… 

Jei mes į Azijos virtuves žiūrime iš pagarbaus atstumo, tai australai labai komfortabiliai jaučiasi maišydami visas iki vienos Azijos šalių virtuves nors ir viename puode! Ir man tas super patinka!!

Aš labai tikiuosi, kad uždegsiu tokiems skonių eksperimentams ir jus:) Ypač šaltą lietuvišką žiemą, kai pilkumos už lango ir taip sočiai, tad spalvų gyvenime reikia pasigaminti. Geriausia, jei tos spalvos (ir kvapai) gims virtuvėje:)

Taigi jūsų dėmesiui šiandien – vištienos blauzdelės su raudonuoju Tailando kariu, keptos orkaitėje su indišku lęšių troškiniu (dhal) ir kokosų pienu. Skamba patraukliai? Tuomet raitokitės rankoves ir griebkit vieną vienintelę didelę keptuvę (tinkančią pašauti į orkaitę), užtai kad daugiau jokių indų čia kaip ir neprireiks:) 

Tik pažiūrėkit į šitą vakarienę – joje visi Azijos skoniai!
Red curry vištiena ir indiškas lęšių troškinys
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės ant kokosinio raudonųjų lęšių patalo


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 50 minutės
  • Kiekis: 6 porc 1x

Aprašymas

Visa vakarienė – vienoje didelėje keptuvėje. Darbo – nulis, rezultatas – šimtas!
Sultinga vištiena ir aromatingas kokosinis lęšių troškinys. Visi Azijos skoniai vienoje lėkštėje.


Ingredientai

 

Raudonojo kario vištienai:

  • 75 g raudonosios tailando curry pastos
  • 125 ml kokosų grietinėlės*
  • 6 vištienos šlaunelės (petukai) ((rinkitės mažesnes, apie 150g kiekviena))

Indiškam lęšių troškiniui (dhal)

  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 svogūnai (supjaustyti smulkiai)
  • 2 šaukštai sutarkuotos imbiero šaknies
  • 1 raudonasis čili pipiras (be sėklų, supjaustytas (arba pagal skonį))
  • ½ šaukštelio kuminų
  • ½ šaukštelio maltų kalendrų
  • 1 šaukštelis ciberžolės
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 125 ml vandens ((žiūrėkite pirmąją pastabą))
  • 1 indelis kokosų pieno ((400ml))
  • 400 g raudonųjų lęšių ((2 stiklinės))
  • 6 kale lapai ((pašalinkite kietus kotus, o lapus stambiai supjaustykite))
  • druskos, pipirų

Patiekimui:

  • žalių kalendrų lapelių
  • laimų

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
    Paruoškite vištieną: dubenėlyje sumaišykite kokosų grietinėlę ir raudonąją kario pastą. Šiuo mišiniu aptepkite kiekvieną vištienos šlauneles (petukus) odeles. Atidėkite į šalį.
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę** (tokią, kurią galėsite pašauti į orkaitę), joje aliejujue apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės ir apskrus. Suberkite imbierus, čili pipirą, suberkite prieskonius – kalendras, kuminą ir ciberžolę, viską dar pakepinkite apie 1 min.
  3. Į keptuvę supilkite sultinį, vandenį, kokosų pieną bei suberkite lęšius. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Užvirinkite. Sudėkite kale lapus (pakiškite juos giliau), ant viršaus sudėliokite vištieną odelėmis į viršų, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite neuždengę apie 40 minučių, arba kol vištiena taps minkšta, odelės gražiai apskrudę.
  4. Patiekite pabarstę kalendrų lapais ir pašlakstę laimų sultimis.

Pastabos

*nebūtina pirkti kokosų grietinėlės, galite tiesiog nugriebti nuo konservuoto kokosų pieno viršaus tirštą sluoksnį (prieš tai indo nesupurtykite, tad skystis išliks susisluoksniavęs), o likusį skystį iš indelio panaudoti vietoj recepte nurodyto vandens

**Šiam patiekalui reikės tikrai didelės keptuvės… Jei ruošiamte pietus mažesniam ratui žmonių ir neturite didelės keptuvės, verčiau dalinkite receptą pusiau ir ruoškite mažesnį kiekį. Arba vietoj keptuvės naudokite kepimo indą. 

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pot Perfect

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 40 min
  • Kategorija: Main Dish
  • Virtuvė: Azijos fusion, Indijos, Tailando

  1. Nida:

    Jūrate, kaip nuostabu girdėti, indiški skoniai tikrai užburia, tik reikia juos prisijaukinti 🙂

  2. Jūratė:

    Ačiū, Nida, nuostabus patiekalas, kaip sekėja rašė TOP1. Kiek skonių, per jį pamėgau Indijos maistą 🙂

  3. Ramunė:

    Išbandžiau daugybę jūsų receptų. Śitas yra TOP 1. Jau nesuskaičiuosiu kiek kartų gaminau.

  4. Nida:

    Į sveikatą:)) Valgykit lęšius pilna burna, jie super maistingi, mes Lietuvoje labai per mažai jų valgom….

  5. Anonimas:

    Isbandyta, nerealiai skanu! Nepirkdavau lesiu nes nezinojau ka su jais daryti. Aciu Nida uz atrastus naujus skonius!!!

  6. Agnė:

    Tai reiškia tik vieną – reikės pakartoti ir palyginti 🙂 Ačiū už greitą atsakymą

  7. Nida:

    Agne, ach be reikalo:)) Visada, jei tik turit galimybę griebkit šviežius prieskonius:) Bendra taisyklė tokia – džiovintus prieskonius šviežiais reikia keisti santykiu 1:3. Pvz., 1 šaukštelis džiovintų ciberžolių (ar imbierų ar kt) atitinka 3 šaukštelius sutarkuotos šviežios ciberžolės šaknies.

  8. Agnė:

    Skaniai, greitai, tik pabijojau pakeisti ciberžolės miltelius šviežia (nors parduotuvėje šalia imbierų gulėjo), kad neprašaučiau su kiekiu. Kaip matau iš komentarų – be reikalo 🙂 Nida, kokiu kiekiu reiktų pakeisti tą 1 šaukštelį maltos?

  9. Nida:

    Jurga, labau smagu gairdėt:) O šviežia ciberžolė yra gėris, tikrai didelis skirtumas nuo džiovintos. Pauikiai padarėt, kad pakeitėt.

  10. Jurga:

    Nida, ačiū 🙂 kažkaip susišvietė, kad birius turėjau rasti 🙂 Skonis tai fantastiškas rimtai. Višta liko, sušlamštėm lęšius! Beje, dėjau šviežią ciberžolę, nes džiovintų miltelių tiesiog nekenčiu. Na super super… dar vis seilės renkasi prisiminus 🙂

  11. Nida:

    Jurga, košė ir turėjo gautis:) Raudonieji lęšiai niekada birūs nesigauna, jie labai greitai suverda:)

  12. Jurga:

    Labai skanu!! Nida, ar lesiai turi likt birus? Pas mane gavos gardi kose 😂

  13. Nida:

    Jurga, taip, žalius, jie išvirs besitroškinant. Be to, raudonieji lęšiai išverda labai greitai

  14. Nida:

    Nuostabu, Anna!!! Kaip džiaugiuosi:) Ach, kartais tiek nedaug tetrūksta, kad pasikeistų įsitikinimai:) Labai smagu girdėt!!

  15. Anna:

    Nida, ačiū labai už nuostabią vakarienė! Turiu labai iš rankų vyrą, kuris ‘nevalgo lęšių, kažkokių tai nesuprantamų salotų ir dar be padažo?’, bet žinokite negalėjau atsistebėti kaip jisai valgo lęšius ir dar jokio padažo nereik 😁 neturėjau tiek lęšių tai puse buvo su laukiniais ryžiais, o vietoj kalės įdėjau keletą briuseliniu kopūstų. Viskas gavosi tobulai, dabar bus dažnai gaminamas mūsų šeimoje! Vyras pasakė, kad šitas patiekalas primena jam Indiją ir jų gatvės maistą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė