Jei jums pabodo tradicinis lietuviškas (prancūziškas?) omletas, turiu pasiūlymą šiek tiek egzotiškesniems pusryčiams. O gal verčiau brunch’ui, nes lėkštė tokio gėrio gali užsiskaityti net ir už lengvus pietus. 

Būtent taip aš šiandien ir padariau – po rytinio krosiuko, po treniruotės sporto salėje ėmiau ir pasigaminau štai tokius skaisčiai geltonus pietus. Ir taip įsijaučiau ragaudama, kad net nepastebėjau, kaip sukirtau dviejų žmonių porciją! 🙂 Sėdžiu dabar užtai patenkinta, visais skoniais pamaloninta, virtualiai kažkur aplink Vietnamą pakeliavusi:)

Iš tiesų šis omletas labai jau primena vietnamietiškus pikantiškus blynelius: į juos įsukami žalumynai, tada viskas pamirkoma į gaivų mirkalą, ir belieka tik užsimerkti iš skanumo 🙂

Apskritai Azijoje padažai nė iš tolo neprimena europietiškų. Mūsiškiai, kaip taisyklė, tiršti, riebūs, tuo tarpu ten – gaivūs, vandeningi, turintys idealų saldumo-rūgštumo-sūrumo-aitrumo balansą. Nei tų padažų ilgai virti reikia, nei kokių labai ypatingų produktų – dažniausiai viskas, ko reikia, yra spintelėje ar šaldytuve. Pakanka tik sumaišyti!

Atskira pastaba – apie kokosų pieną, naudojamą omleto masei. Kaip žinia, tas kokosų pienas būna visoks – labiau vandeningas, kietas it sviestas (toks dažniausiai būna net ne pienas, o grietinėlė), tačiau būtent šiam receptui reiktų pasirinkti tokį, kurio sudėtyje bent 70% (ir daugiau) kokosų. 

plonas vietnamietiskas omletas su ciberzole
Skaisčiai geltonas plonytis omletas su ciberžole ir kokosais
omletas su kokosu pienu ir ciberzolem leksteje
Vietnamietiškas omletas pagardintas ciberžolėm ir kokosų pienu, patiekiamas su gaivu greipfrutų mirkalu
Print Recipe
Omletas su kokosų pienu ir ciberžolėm
Plonyčiai kokosų pienu ir ciberžole pagardinti omletai su gaiviu greipfrutų mirkalu
vietnamietiškas omletas lėkštėje su žalumynais ir padažu
Virtuvė Vietnamo
Raktažodis kiaušiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Omletams
Greipfrutų mirkalui
Virtuvė Vietnamo
Raktažodis kiaušiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Omletams
Greipfrutų mirkalui
vietnamietiškas omletas lėkštėje su žalumynais ir padažu
Procesas
  1. Keptuvėje, kuriai turite dangtį, įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame lėtai apkepinkite svogūnus, čili, česnakus ir imbierus, taip pat 1/2 šaukštelio druskos, kol viskas labai suminkštės, bet neapskrus (apie 8-10 min). Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
  2. Per tą laiką dubenyje sumaišykite kiaušinius, ciberžoles, kokosų pieną ir ½ šaukštelio druskos. Įmaišykite apkepintus svogūnus. Keptuvę išvalykite popieriniu rankšluosčiu ir vėl įkaitinkite.
  3. Į keptuvę įpilkite truputėlį aliejaus. Kai jis bus gerai įkaitęs, įpilkite apie 100g tešlos, pateliuskuokite, kad visiškai pasidengtų keptuvės dugnas plonu kiaušinių masės sluoksniu. Kepkite apie 2 minutes, arba kol pamatysit, kad krašteliai jau skrunda. Tada uždėkite keptuvės dangtį ir dar pakepinkite apie 20 sekundžių, arba tik kol sutvirtės pats omleto viršus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę (arba dėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir pašaukite į 30C šiltą orkaitę, kad išliktų šiltas, kol iškepsite kitus omletus). Taip iškepkite likusius 7 omletus.
  4. Patiekite omletus šiltus, su šviežiom salotom (būtinai svogūno laiškų, mėtų, kalendrų) ir su greipfrutų mirkalu (kurį pasigaminsite sumaišę visus ingredientus)
Pastabos

Recepto šaltinis - Ottolenghi, Flavour, mano nedaug modifikuotas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *