Kada jums braškių sezonas užskaitomas kaip atidarytas? Ar tada, kai į burną įsidedate pirmą sezono uogą? O gal tada, kai jų tiek prisivalgote, kad reikia ieškoti vaistų nuo pilvo skausmo?:)
Mano anyta sakydavo, kad pirmas braškes iš lysvės save mylinčioms moterims reikia dėti ne į burną, bet ant veido:) Bet taip aš ir neišmokau savęs būtent taip „mylėti”:) Man braškės – tai šventos uogos, kurių reikia vasarą privalgyti tiek, kad organizmui iki kitų metų pakaktų:) Todėl man sezonas skaitosi atidarytas tada, kai vienu prisėdimu sukertu kokius du kilogramus uogų… Tada bent jau galiu ramiai į braškes žiūrėti, ir galiu planuoti ką iš jų šį sezoną įdomesnio pasigaminsiu:) Čia kaip tas alkanas žmogus tikriausiai, kol alkio nenumalšina, tai apie nieką kitką nei maistas galvoti negali…
Taigi, savo dozę pirmųjų braškių jau suvartojusiems šiandien turiu itin saldų pasiūlymą! Juk artėja Joninės, o šventę švenčiant vidury savaitės laiko nėra per daug sudėtingiems kepiniams. O kur dar karščiai, per kuriuos mažiausiai norisi kaitint orkaitę. Štai todėl mano mėgstamiausi vasaros desertai yra nekepti tortai. Jie super greitai pagaminami, o ir valgančiųjų tarpe retai atsiranda toks, kuriam ne prie širdies tokie gaivūs saldumynai.
Taigi švenčių proga jūsų dėmesiui – švelnaus skonio braškių stracciatella su juoduoju šokoladu. Pagrindui galite naudoti bet kokius biskvitinius sausainėlius, aš pasirinkau šįkart sviestinės sluoksniuotos tešlos itališkus sausainėlius iš Assorti – labai pasiteisino.
SpausdintiNekeptas varškės tortas stracciatella su braškėmis
- Užtruks: 30 minutės
- Kiekis: 8-10 asm 1x
Aprašymas
Lengvas ir gaivus tortas, kuriame tobulai dera braškės ir šokoladas. Tikras vasaros džiaugsmas, nes pagaminamas labai greitai, ir nereikia jungti orkaitės!
Ingredientai
Torto pagrindui
- Biskvitinių sausainėlių (tiks damų piršteliai, arba panašūs*)
Varškės masei
- 500 g varškės (riebesnės, sumaltos 3 kartus)
- 150 g cukraus pudros
- 2 šaukšteliai vanilės pastos (arba 8g vanilinio cukraus)
- 16 g želatinos (birios)
- 100 ml vandens (šalto)
- 160 g kefyro
- 300 ml grietinėlės (36% riebumo, labai šaltos)
- 350 g braškių (supjaustytų gabalėliais)
- 70 g šokolado (juodojo, susmulkinto)
Papuošimui
- braškių
- šokolado (juodojo, susmulkinto)
Instrukcijos
- Viai ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.
Torto formą su nusegamais kraštais (23-25cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, ant pagrindo sudėliokite biskvitinius sausainėlius.
- Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 100ml vandens, ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min). Išbrinkusią užkaiskite ant labai nedidelės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirkite, nes tortas gali nesustingti).
- Dubenyje sumaišykite varškę su cukraus pudra ir vanile. Ištirpusią želatiną sumaišykite su kefyru, tada šį mišinį supilkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite. Iki standžių putų suplakite grietinėlę, taip pat švelniai įmaišykite į varškės masę. Galiausia suberkite supjaustytas braškes ir šokoladą, ir atsargiai išmaišykite.
- Šią masę supilkite ant paruošto pagrindo į torto formą, sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti, apie 3 valandas.
Ant sustingusio torto sudėliokite braškes ir pabastykite trupintu šokoladu. Laikykite šaldytuve.
Pastabos
Šiame recepte rekomenduojama naudoti tris kartus sumaltą varškę. Ji labai glotni, itin tinkama tokio tipo desertams. Tačiau man kartais norisi jausti varškės grūdelius, tad aš naudoju tradicinę 9% riebumo varškę, kurią lengvai patrinu šakute.
Recepto šaltinis – Moje Wypieki
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 10 min
- Kategorija: Desertai
- Virtuvė: Lietuvos
Ačiū, Jūrate, kad pasidalinot įspūdžiais!
Labai skanus tortas. Jau ne vieną kartą gaminau ir dar gaminsiu.