Nenoriu nuskambėti it bambeklė senolė, bet tas greitis, kuriuo švilpia dienos, mane ima neraminti… Gerai pamenu, kai mano močiutė vis sakydavo: „vaikeli, tu net neįsivaizduoji, kaip greitai bėga laikas”. Klausydavau jos ir savotiškai pavydėdavau to jausmo (kaip, beje, ir galėjimo keltis anksti ryte, kai man kiekviena miego minutė būdavo aukso vertės:)), nes man atrodydavo, kad mano dienos slenka lėčiau už vėžlį… Laukdavau gimtadienių, kad vis vyresnė būčiau, laukdavau Kalėdų, nes nekantraudavau išvynioti dovanas, laukdavau mokslo metų pabaigos, kad smagiai atostogaučiau, o paskui laukdavu rugsėjo, nes norėdavau susitikti su klasiokais… Ir tas laikas taip klaikiai neskubėdavo praeiti. O dabar… Nei čia laukiu, nei ką – o diena veja dieną, ir visų metų jau beveik nebėra… 

Rodos kątik grįžau iš dar vienos nuostabios kelionės po Pietų Afriką ir Mozambiką, vis galvodama, kaip apie tą kelionę parašysiu savo blog’e… Bet kai prisėdau rašyti (po to, kai jau užgesinau visus „gaisrus”, kurie turi savybę susikaupti, kol nebūni namuose:)), tai net nepatogu pasidarė, nes atrodo, kad nuo tos kelionės jau šviesmečiai praėjo. Na, ne šviesmečiai, bet jau visos 3 savaitės… 

Todėl nekankinsiu jūsų prisiminimais (jais šiemet gana aktyviai dalinausi savo FB paskyroje, bent jau nuotraukų pavidalu:)), tik pasigirsiu naujais pirkiniais, kurie atkeliavo mano lagamine iš vienos mėgstamiausių knygų parduotuvių Johanesburge, su didžiausiu kulinarinių knygų skyriumi… Tai buvo trys storos, sunkios naujos knygos. Kažkodėl visos – iš Azijos virtuvės: Nuostabioji Malaizija, Vegetariškoji Indija, ir Geriausi Tokijo Receptai. Vos radusi minutę puolu prie savo naujų knygų ir vartau, planuodama vis kitas jaukias temines vakarienes… Greitai kai kuriais kulinariniais vakarienių projektais pasidalinsiu ir su jumis. 

Mano naujos knygos
Mano naujos knygos
Niekada nepraeinu pro kulinarinių žurnalų lentyną:)
Niekada nepraeinu pro kulinarinių žurnalų lentyną:)

O šiandien jums pristatau saldų čili džemą. Tai ne tik puikus būdas sunaudoti užderėjusį saldžiųjų paprikų derlių, pasiruošti artėjančioms Kalėdoms (nes kas gi gali būti geriau, nei savomis rankomis pagaminta ir supakuota valgoma dovana?:)), bet ir dažnas ingredientas gardinant Azijos virtuvės patiekalus, ragaujant mėsos kepsnį, ar mėgaujantis sūrio gabalėliu su taure vyno… 

Šio džemo receptas priklauso italui šefui Francesco Mazzei, kuris kartu su dar trimis Lonodono šefais ruošė vasaros palydėtuvių fiestą, aprašytą žurnalo „delicious” puslapiuose. Aš jau išviriau keturias šio džemo porcijas, ir savaitgalį virsiu dar:) Tiesiog negaliu jo atsivalgyti. Užtai rekomenduoju ir jums:)

Ir spalva, ir konsistencija, ir skonis - tiesiog tobuli
Ir spalva, ir konsistencija, ir skonis – tiesiog tobuli
Saldus čili džemas - geras būdas sunaudoti paprikų derlių
Saldus čili džemas – geras būdas sunaudoti paprikų derlių
skanu su mėsos patiekalais, vegetariškais, sūriu ar tiesiog šviežios duonos riekele
skanu su mėsos patiekalais, vegetariškais, sūriu ar tiesiog šviežios duonos riekele
Saldus čili džemas
Skaisčiai raudonas džemas, tinkantis prie mėsos, ir vegetariškų patiekalų bei sūrio
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 320g raudonųjų saldžiųjų paprikų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais
  2. 80g raudonųjų čili pipirų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais
  3. 2 labai aitrūs čili pipirai (bird eye) - arba pagal skonį
  4. Žiupsnis druskos
  5. 2 šaukšteliai raudonosios paprikos miltelių
  6. 150g cukraus
  7. 40ml raudonojo vyno
  8. 2 šaukštai balzamiko acto
Instrukcijos
  1. Saldžias paprikas ir čili pipirus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Supilkite ją į puodą, įberkit druskos, raudonosios paprikos, cukraus, supilkite vyną ir balzamiko actą. Virkite ant vidutinės ugnies atidengtame puode apie 15-20 min., kol džemas sutirštės, dalis jo nugaruos. Supilstykite karštą džemą į įkaitintus ir sterilizuotus stiklainėlius.
Adapted from Delicious magazine
Adapted from Delicious magazine
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Nauji pirkiniai mano knygų lentynoje ir saldus čili džemas": 9

  1. Pingback: Burgerių fiesta: korėjietiškas mėsiškas, du vegetariški ir daug puikiųjų priedų bei pagardų – Nidos receptai

  2. Pingback: Kiaulienos šašlykas, marinuotas saldžiame čili padaže, su imbieriniais ryžiais – Nidos receptai

  3. Nida:

    Kristina, tie raudoni pailgi čili pipirai kartais išties būna visai neaitrūs. Bet rinkitės Habanero, jei norite garantijos, kad būtų aitru: https://en.wikipedia.org/wiki/Habanero. Jų tikrai ne kartą esu pirkusi Rimi, būna supakuoti keletos rūšių viename pakelyje. Taip pat habanero esu pirkusi Tymo turguje pas ūkininkus Giedrikus, irgi atominio aštrumo buvo.

  4. Kristina:

    Sveiki, Nida,

    O Jūs pasakykite, kur nusipirkti tų labai aitrių čili pipirų? 🙂 nes eilinėse parduotuvėse niekada nežinosi ant kokio „aitrumo” tų pipirų užšoksi. kartais jie visai neaitrūs būna 🙂

  5. Pingback: Traškūs vištienos kepsneliai – ne tik vaikams – Nidos receptai

  6. Nida:

    Į sveikačikę:) Aš jau tris kartus po dvigubą porciją viriau:) Išgaruoja akmirksniu:)

  7. Ruta:

    Labai aciu uz stiklainiuka siuntinuke!! Spalva jo nereali, siandien su vakariene ragausiu. Aciu!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *