Aprašymas
Šventiškas keturių aukštų tortas puoštas saldainiais ir džiovintomis uogomis
Ingredientai
Morengams
- 160 g kiaušinių baltymų (4 – 5 kiaušinių)
- 250 g cukraus
- 1 šaukštelis krakmolo
- 1 šaukštelis acto
Kokosiniam kremui
- 500 g mascarpone
- 1 indelis 400 g kokosų pieno (labai atšaldyto)
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 3 šaukštai cukraus pudros
- 2 pakeliai fiksuojančių miltelių, skirtų grietinėlei
Papuošimui
- Saldainiai Rafaello
- Šviežios, džiovintos arba šaldytos uogos. granatai
Instrukcijos
Morengai
- Orkaitę įkaitinkit iki 120 C (be apipūtimo funkcijos).
- Į elektrinio plakiklio indą supilkite baltymus ir plakite, kol šie gerai suputos. Po 1 šaukštą dėkite cukrų, kaskart plakdami kelias minutes, kol įbertas cukrus visiškai ištirps, tik tada dėkite sekanč9ą porciją cukraus. Kai subersite visą cukrų, masė turi būti balta, labai tiršta ir standi. Plakite dar 2 minutes, kad baltymai susistabilizuotų. Pačioje pabaigoje suberkite krakmolą ir supilkite actą ir paplakite dar minutę.
- Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pasižymėkite 4 skirtingų dydžių apskritimus (aš naudojau skirtingų dydžių lėkštes). Nepamirškite palikti tarpų tarp apskritimų, nes kepant baltymai plėsis. Šaukštu arba konditeriniu švirkštu suformuokite iš baltymų masės 4 apskritimus.
- Įdėkite skardą į orkaitės vidurį ir kepkite 30 minučių 120 C temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 100 C ir palikite morengus kepti (džiūti) 2 valandas. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite.
Kokosinis kremas
- Kokosų pieną labai gerai atšaldykite šaldytuve. Atidarykite konservą ir išgriebkite viršuje esančią grietinėlę (jos turėtų būti maždaug pusė indo). Šią grietinėlę sudėkite į plakimo indą. Likusį kokosų pieno skystį panaudokite kitiems receptams.
- Į indą su kokosų grietinėle sudėkite mascarpone, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą ir plakit apie 1 minutę, kol masė taps puri, bet kartu ir standi. Pačioje pabaigoje suberkite grietinėlės fiksatorių ir suplakite.
Torto sudėjimas
- Ant torto padėklo padėkite plačiausią morengo pagrindą, ištepkite dalimi kremo (kremą galite išspausti konditeriniu švirkštu su žvaigždiniu antgaliu), tada paeiliui sudėkite likusias dalis ir sutepkite kremą. Papuoškite Rafaello saldainiais ir uogomis.