Artėjant didžiausioms metų šventėms jaučiuosi tarsi įmesta į milžinišką darbų verpetą. Dar praeitą pusmetį suplanuotos kelionės, dalyvavimas TV ir radijo laidose, konferencijos, pranešimai… Kai kuriomis dienomis sunku sutilpti į įprastą darbotvarkę, jau nekalbant apie įrašus blog’e. Pastarosiomis savaitėmis net ir šaldytuvas ištuštėjo, nes laiko pasisukioti prie puodų sunkiai surasdavau. Tokiais atvejais puikiai gelbsti šaldytuvo kamputyje stovintis pesto padažas:) Pasta su pesto buvo bene pagrindinis mūsų šeimos patiekalas pastarosiomis savaitėmis:(
Tačiau vakar ir vėl sugrįžau į save:) Ir tam turėjau labai gerą progą, mat mūsų namuose viešėjo mūsų bičiulis iš Mozambiko, šefas Cellestino Santos. Jis savaitgalį Vilniuje maistą gamino popo-up vakarienei portugališkame restorane, o šeštadienį aš jį atsitempiau į savo virtuvę. Mudu gaminome pagrindinius portugališkus patiekalus, o aš dar išviriau ir šios šildančios aromatingos skaisčiai geltonos vegetariškos sriubos. Mūsų svečiams labai patiko, tikiuosi, patiks ir jums!
- Šlakelis aliejaus
- 4 stiklinės kubeliais supjaustyto moliūgo
- 1 raudonoji paprika
- 1 mažas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 indelis kokosų pieno
- 2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis curry
- 1/2 šaukšteli malto kumino
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/2 šaukštelio saldžios paprikos
- 1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) čili pipirų
- druska, pipirai
- granatų sėklos
- skrudinti karamelizuoti avinžirniai
- šviežių čiobrelių lapeliai
- 1 indelis avinžirnių
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio cinamono
- druskos, pipirų
- Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite supjaustytą gabalėliais raudonąją papriką ir kepkite ant mažos ugnies maišydami, kol suminkštės. Suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus ir kepkite toliau, kol jie taps minkšti ir permatomi. Suberkite moliūgus ir visus prieskonius ir dar kepinkite apie 4 minutes.
- Supilkite kokosų pieną ir vandenį (sulitnį). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies kol moliūgas taps visiškai minkštas. Sutrinkite viską blenderiu ir įberkite pagal skonį druskos, pipirų.
- Patiekite pabarstę granatų sėklomis, čiobrelių lapeliais ir skrudintais avinžirniais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
- Avinžirnius nupilkite, tada gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepimo skardą išklokite pergaentiniu popieriumi. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, cukrų, cinamoną, druską ir pipirus. Šiame mišinyje išvoliokite avinžirnius taip, kad kiekvienas pasidengtų aliejaus mase.
- Pašaukite į orkaitę 20 minučių, tada sumaišykite ir pašaukite dar maždaug 10 minučių, arba kol avinžirniai taps traškūs.
Agne, džiaugiuosi, kad patiko!
Ačiū, Nida, už atsakymą. Sriuba nuostabiai gera. Iš pradžių išsigandau, kad sudeginau avinžirnius (tokie kieti jie pasirodė), bet vos patekę į sriubą jie suminkštėjo ir buvo puikūs 🙂
Agne, ir pomidoras reikalų čia nesugadins, ie jei praleisite nieko tokio nenutiks, tik įberkite saldžios paprikos miltelių ryškesnei spalvai ir šveliam skonio pagerinimui.
Gal patartumėt, ar verta kuo nors pakeisti papriką (gal kokiu pomidoru?), ar tiesiog įdėti daugiau moliūgo / praleisti?
Lukne – 6 (parašyta)
O kiek maždaug išeina porcijų?
Super, Kristina!
❤️ labai skanu❤️
Į sveikatą! Kaip miela, kad parašėte.
Miela Nida, labai ačiū už receptą – vakar išviriau šią sriubą savo šeimynai, ir visi buvo laimingi 🙂 Svarbiausia, indiški ir marokietiški aromatai įprastai ir spėjusiai pabosti moliūgų sriubai suteikė naujo, netikėto skonio.
Labai smagu girdėti, Vykinte! 🙂
Tobuli atradimai kartu su Jumis, Nida! Negaliu atsidžiaugti Jus radusi 🙂
Ačiū, Patricija!!:) Ir į sveikatą:)
Niekada nejaučiau noro rašyti komentaro apie receptą, tačiau ir tokios vykusios moliūgų sriubos niekada nebuvau paruošusi 🙂 Tiesiog šio rudens atradimas!
Ačiū, Gineta!:) Be galo miela girdėti!:)
jūsų receptai- pasaka, pradėjau nuo Niujorko sūrio pyrago ir nebegaliu sustoti:)
Marija!! Sveiki prisijungę prie mūsų didelės šeimos!!:) Dėkui už geras emocijas, pasistengsiu, kad gerų receptų šiemet nepritruktų!!:)
Negaliu issakyti dziaugsmo,kad Jus atradau…gaila,kad tik siandien. Si moliugu sriuba mano skonio receptoriams kartele pakele iki aukstumu.draugai plojo katuciu!tikiu,kad dar daug atrasiu geru dalyku!aciu!
Andrej, jei gaminsite iš konservuotų avinžirnių – jų niekaip ruošti nereikia papildomai, tiesiog nusausinti ir su prieskoniais iškepti. Tačiau jei naudosite šviežius (džiovintus), prieš verdant būtinai pamerkite nakčiai, tada jie greičiau išvirs. O išvirusius jau naudokite taip kaip surašyta:)
O avinžirnius reikia pirmiau kažkiek pamikryti vandenyje ar nebūtinai?
Ačiū
Į sveikatą:) Tikrai vertas išbandymo receptas!!
Labai mėgstu trintą moliūgų sriūbą ir avinžirnius. Būtinai pabandysiu šį receptą. Ačiū už idėją.