Dar vienų miusli batonėlių receptas. Šie „pagerinti”:) Su šokoladu:)
Aš savaitgalį prikepiau kalną batonėlių – šokoladinių su figomis, su medumi, riešutų sviestu ir anakardžiais, ir šių, su lazdyno riešutais ir šokoladu. Per dvi dienas nelabai kas ir beliko – tai į darbą, tai į treniruotę, tai prie kavos sugriaužiam, tai vakare vietoj deserto pasmaližiaujam… Kažkaip atrodo, kad savaitgalį ir vėl teks kepti:) Gerai, kad čia nei tešlos minkyti, nei kildinti ar kažkaip vargti:) Tik sumaišei visus ingredientus ir šauni į krosnį.
Išbandykite, labai rekomenduoju. Sveikų skanėstų visuomet verta turėti po ranka, kad neišlaidautumėt kam nereikia parduotuvėje:)
Miusli batonėliai su lazdyno riešutais ir šokoladu
- 1 šaukštas baltųjų chia sėklų
- 1/4 stiklinės (60ml) vandens
- 1/2 stiklinės (120ml) klevų sirupo
- ir 1/2 stiklinės (135g) avižinių dribsnių
- 1 stiklinė (140g) lazdyno riešutų, susmulkintų
- 1/2 stiklinės (70g) viso grūdo speltų miltų
- 1/2 stiklinės (40g) kokosų drožlių
- 1/2 stiklinės (90g) kakavos pupelių traškučių (cacao nobs)
- 6 šviežios datulės (90g) be kauliukų, susmulkintos
- 50g šokolado, ištirpinto
Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Paruoškite kepimo formą (20×20) – išklokite ją pergamentiniu popieriumi.
Į dubenį suberkite chia sėklas ir vandenį, palikite 10min pabrinkti. Tada sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus šokoladą), ir išmaišykite. Visą masę sudėkite į kepimo indą ir gerai prispauskite prie dugno, išlyginnkite paviršių. Kepkite apie 25-30 minučių, arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo skardoje. Tada išimkite ir dantytu peiliu supjaustykite į batonėlius. Pabaigoje pšlakstykite tirpintu šokoladu ir palaukite, kol šokoladas sustings (galite padėti į šaldytuvą 10 minučių).
Recepto šaltinis – Donna Hay
Kaip faina, Jurga!!
Išbandžiau ir jau kartojau. Super! 🙂
Violeta, greičiausiai visokiose profesionaliems kepėjams skirtose parduotuvėse, ekologiškų prekių parduotuvėse, tame tarpe ir e-parduotuvėse. Pavyzdžiui „Aliejus” http://www.aliejus.com/index.php/sveiki-produktai/kakavos-pupeles, arba LIVINN https://www.livinn.lt/skaldytos_kakavos_pupeles_ekologiskos_125_g
Gal patarsit, kur galima įsigyti kakavos pupelių traškučių?
Ramune, yra, pasirodo, ir baltų, ir juodų chia sėklų… Manau, kad dėkite kokias turite:) Originaliam recepte buvo baltos, o kadangi aš abiejų turiu, tai baltas ir įdėjau, nors skonio skirtumo tikrai nepajaučiau:)
Oi, jau šitą tai privaloma tvarka išbandysiu! Tik, atskleiskit, prašau, Nida, kas tos baltosios chia sėklos? Labai smalsu, dar neteko niekur matyt, ar juodųjų tokį patį kiekį dėti? Dėkui,
Pingback: Muesli batonėliai: super užkandis! – Nidos receptai