Kai važiavau įrašinėti laidos „Visi kalba” per LRT, už lango dar tvyrojo gūdus karantinas. Buvo pilka, niūru, gatvės tarsi išmirę, be mašinų ir pėščiųjų… Išsitraukiau drabužius, kuriais norėjau rengtis, ir nedrąsiai ėmiau matuotis – nežinojau ar po tiek savaičių, praleistų treninguose, į juos įtilpsiu:) Juk visi žinom, ką reiškia dienas leisti namuose, su milžiniškom pagundom, laukiančiom virtuvėje:) Plaukai, porą mėnesių nematę kirpėjo žirklių, makiažas, kurį per karantiną tenka darytis pačiam, užuot atsidavus profesionalų rankai, bet ką padarysi, tokia to karantino realybė.
Laidą žiūrint nuotaika jau visiškai kitokia! Lauke šilta ir saulėta, žmonės išlaisvėję iš namų spąstų, visi optimistiškai laukia vasaros ir naujo, geresnio etapo:) Vienintelis skirtumas, kuris greičiausiai šią vasarą laukia mūsų lyginant su kitomis, prieš tai buvusiomis, tai vieta, kurioje visi leisim atostogas. Ir ta vieta greičiausiai bus Lietuva:) Tad kas mums, išsiilgusems kelionių polėkio, belieka? Ogi imti ir pasigaminti kažką tokio, kas skoniais nukeltų mus į pačius tolimiausius planetos kampelius, tuos, kuriuose esam buvę arba tuos, į kuriuos taip ir nespėjome iki karantino nuvažiuoti.
O gal traukiam šiandien į….. Japoniją?:) Šie ryžių ir brokolių su miso pasta rutulukai nukels jus akimirkai į Tekančios Saulės šalį. Jų receptu dalinausi ir su LRT žiūrovais, tad laikas jį įkelti ir į savo blog’ą.
SpausdintiRyžių rutuliukai su brokoliais ir miso
- Užtruks: 35 minutės
- Kiekis: 4 asm 1x
Aprašymas
Taip paprasta prisigminti šių rutuliukų ištisus padėklus! Skanūs jie šilti ir atvėsę, juos galima užšaldyti (iškeptus), o ryžius laisvai galima pakeisti kitokiomis virtomis kruopomis (kynva (bolivine balanda), grikiais (neskrudintais) ar kt.)
Ingredientai
- 240 g varškės ((1 stiklinė), galit pakeisti rikota)
- 2 šaukštai miso (balto (shiro))
- 1 šaukštas imbiero šaknies (sutarkuotos)
- 400 g ryžių (išvirtų (2 stiklinės))
- 200 g brokolių (susmulkintų (2 stiklinės))
- 2 svogūno laiškai (susmulkinti)
- druskos
- 100 g sezamų sėklų
- Alyvuogių aliejaus (pašlakstymui kepant)
Morkų salotoms su miso
- 1 šaukštas miso (balto (shiro))
- 2 šaukštai mirin ((japoniško ryžių vyno))
- 1 šaukštas agavų sirupo (arba medaus)
- 300 g morkų (supjaustytų pagaliukais arba juostelėmis)
- salotų (lapelių (baby))
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Dideliame puode išsukite varškę, miso ir imbierą. Sudėkite ryžius, brokolius, svogūnus, pagardinkite druska, ir viską sumaišykite.
- Sezamus suberkite į nedidelę lėkštutę. Rankomis iš ryžių masės formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite sezamuose, ir guldykite į kepimo skardą. Visus rutuliukus pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
- Kol rutuliukai kepa, pasigaminkite morkų salotas. Dubenėlyje sumaišykite miso, miriną ir sirupą (arba medų). Sudėkite morkas bei salotų laeplius ir viską sumaišykite. Padalinkite salotas į serviravimo lėkštes ir ant jų dėkite ryžių rutuliukus.
Pastabos
Recepto šaltinis – Donna Hay, Weeklight.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Virtuvė: Japonijos
Ačiū, Dalia, komplimentus treneriui perduosiu, kuris karantino sąlygomis išmoko kitų profesijų netikėtai:))) O ryžiai žinoma tinka laukiniai dar labiau nei tradiciniai!!! Net labai tinka.
Šią foto Jūsų treneris darė. Jeigu taip -puikiai. ♥️ Klausimas, o ryžiai laukiniai, arba rudi tinka? Nuotraukų grožis žavi. Ačiū.